„Mes negavome atsakymų, klausimus papildė nauji faktai, pasirodė publikacija apie galimą reketavimą, apie galimą reikalavimą 50 tūkst. eurų kyšio. (...) Tikimės sulaukti generalinio prokuroro, jis ateis į Seimą ir, manau, išsklaidys kai kurias abejones, kurias neišsklaidė ponas V. Vasiliauskas“, - trečiadienį spaudos konferencijoje sakė Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Petras Gražulis.

Šios frakcijos nario Povilo Gylio teigimu, pirmas žingsnis būtų generalinio prokuroro pakvietimas į Seimo tribūną, taip pat bus prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą.

„Prašysime pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimo reketavimo, vykdomo iš Lietuvos banko centrinės būstinės“, - spaudos konferencijoje sakė P. Gylys.

Kaip jau skelbta, antradienį V. Vasiliauskas į Seimą buvo iškviestas pasiaiškinti dėl galimų sąsajų su lengvatinio apmokestinimo įmonėmis ir dėl „Lietuvos ryte“ pateiktų pokalbių išklotinių, kuriose Lietuvos banko Priežiūros tarnybos viršininkas Vytautas Valvonis ir jo draugas Andrius Labunskas esą kalba apie kyšius.

Lietuvos banko valdybos pirmininkas iš Seimo tribūnos tvirtino, kad Lietuvos banko darbuotojai nėra įsivėlę į Centrinės taupomosios kasos istoriją.

Seime V. Vasiliauskas teigė nedaręs jokių neteisėtų veiksmų tvarkydamas savo klientų sąskaitas advokatūros praktikos metu 2004-2011 m., todėl neketina už tai prisiimti nei teisinės, nei moralinės atsakomybės.