Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. Martusevičius, būdamas valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, savo naudai tiesiogiai priėmė kyšius už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus.

Įtariama, kad jis nuo 2019 m. lapkričio iki 2021 m. vasario galėjo priimti bendrai ne mažesnį nei 1250 eurų kyšį už tai, kad Plungės rajono savivaldybės ligoninė pasirinko kaltinamojo V. K. atstovaujamų įmonių teikiamas paslaugas bei prekes.

Remiantis tyrimo metu surinktais duomenis, minėtos ligoninės buvusi finansininkė L. Miltenienė galimai priėmė 1700 eurų kyšį už tai, kad savalaikiai įformintų pateiktus apmokėjimo dokumentus, nevilkintų ir patvirtintų apmokėjimus už ligoninės iš kaltinamojo V. K. atstovaujamų įmonių nupirktas medicinines priemones ir paslaugas, rašoma pranešime.

Skaičiuojama, kad tokiu būdu kaltinamojo V. K. atstovaujamoms įmonėms galėjo būti sudarytos sąlygos laimėti gydymo įstaigos pirkimų už beveik 50 tūkst. eurų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmams.

„Valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, priėmęs kyšį už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki 5 metų. Tas, kas susitarė duoti arba davė kyšį valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui už pageidaujamą jo teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, griežčiausiai gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki 4 metų“, – pažymima pranešime.

STT primena, kad buvęs Plungės rajono savivaldybės ligoninės direktorius yra įtariamasis ir kitame didelės apimties ikiteisminiame tyrime dėl įtariamų korupcinių veikų sveikatos priežiūros įstaigoms viešųjų pirkimų būdu įsigyjant medicininę įrangą ir kitas medicinos priemones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją