„Ministro ir viceministro nesiskaitymas su skaidrumo principais kelia nerimą. Šiandieniame kontekste, kai visuomenė itin jautriai reaguoja į viską, kas susiję su energetika, toks atsainus požiūris į galimo interesų konflikto deklaravimą, kokį demonstruoja ministras D. Kreivys ir viceministras G. Norkūnas, verčia klausti: gal norima išvengti viešumo, nuslėpti ką nors dar? Atrodo, ministras nepasimokė iš savo klaidų“, – pažymi LSDP frakcijos seniūnė Orinta Leiputė.

LRT žurnalistai išsiaiškino, kad energetikos ministras D. Kreivys turi 40 proc. akcijų bendrovėje „Catus“, kuri valdo daugiau kaip 90 proc. bendrovės „Norteo“ akcijų, o ši turi „Ignitis grupės“ akcijų.

Tuo metu viceministras G. Norkūnas, kuriam pavesta tiesiogiai kuruoti „Ignitis grupę“, anot tyrimo, pats turi „Ignitis grupės“ akcijų.

„Viceministro ryšys su energetikos bendrove yra tebesitęsiantis, akcijų jis nėra atsisakęs. [Prašome] pradėti tyrimą ir nustatyti, ar jis nepažeidė Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo“, – rašoma socialdemokratų kreipimesi į VTEK.

Socialdemokratai taip pat prašo ištirti ir ministro D. Kreivio interesų mazgą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)