„Šiandien visą kelią ėjau ir galvojau apie argumentus, kaip dar ką įtikinti, tai nuasmeninsiu duomenis, bet šiuo metu Vilniuje reanimacijoje guli vaikas. Dėl jo gyvybės medikai kovoja jau septinta para, situacija yra labai sudėtinga. Vaikas 14 metų, jis nepasiskiepijęs, jis užsikrėtė nuo savo artimųjų savo namuose“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams pranešė ministras.

„Gal iš tikrųjų tiesiog kiekvienas asmeniškai susimąstykime ir čia atsakymas visiems. Ir verslams, ir darbdaviams. Yra daugybė dar ir verslo organizacijų, kuriose mažai darbuotojų pasiskiepiję. Man atrodo, gal įsiklausykime į tas istorijas ir darykime išvadas“, – kalbėjo A. Dulkys.

Ministras taip pat akcentavo, kad ligoninėse situacija yra sudėtinga.

„Manau, kad jeigu pasieksime 200 ligonių reanimacijose, nuo to momento prasideda situacija, kai gydytojams gali tekti rinktis, kieno gyvybę gelbėti, o kieno jau nebe“, – sakė A. Dulkys.

Koronavirusas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje

Kalbėdamas apie Vyriausybės planus vėl įvesti karantino režimą, ministras ragino suprasti, kad jis labai skirtųsi nuo tų karantinų, kurie buvo anksčiau.

„Aš matau labai didžiulį skirtumą tarp praėjusio rudens, žiemos ir šio rudens. Noriu atkreipti dėmesį, kad veikia visi verslai, teikiamos visos paslaugos, veikia švietimo sistema.

Noriu pasakyti, matyt visi jau užmiršome, kaip praėjusių metų vėlyvą rudenį ir žiemą buvo praktiškai sustojusi visa skubioji pagalba, sirgo didžioji dalis sveikatos apsaugos sistemos žmonių“, – kalbėjo A. Dulkys.

Jis taip pat dėkojo medikams.

„Taip, mes turime faktų, kad jau regionuose yra stabdomos kai kurios paslaugos, tačiau skubioji pagalba, taip kaip buvo sustojusi praėjusią rudenį, žiemą, yra tebeteikiama. Ir tebeteikiama todėl, kad medikų bendruomenė pasiskiepijo“, – akcentavo ministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1364)