Po to, kai ketvirtadienio vakarą paaiškėjo, jog koronavirusas patvirtintas Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei–Nielsen, penktadienio rytą vyko nuotolinis Seimo valdybos posėdis.

Pirmiausia bus siūloma nuolatinis Seimo narių ir kanceliarijos darbuotojų testavimas.

„Planuojama sudaryti sąlygas tol, kol posėdžiai vyks realiai, o ne nuotoliniu būdu, testuotis bent kartą per savaitę (penktadienį ar/ir pirmadienį), kad iki posėdžio visi turėtų atsakymus“, – rašė P. Saudargas.

Taip pat kartu su Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistais bus apžiūrėta ir Seimo posėdžių salė, joje įdiegiamos papildomos apsaugos priemonės.

„Taip pat sutarėme aiškiai apsibrėžti papildomą ir griežtesnį algoritmą, kaip elgtis esantiems Seime, posėdžių salėje – kam reikia izoliuotis, o kam ne, jei paaiškėja apie asmens užsikrėtimą (šalia, per 1 kėdę, priešais, už sėdėjo ir t.t.). Šiandien NVSC specialistai kompetentingai įvertins atstumus ir rizikas, apžiūrėję posėdžių salę.

Kanceliarijos paprašyta įvertinti galimybes posėdžių salėje tarp sėdėjimo vietų įrengti apsaugines sieneles, o Seimo nariams rekomenduoti nevaikščioti, nesibūriuoti. Taip pat reikalingas aiškus valdybos nurodymas, kad visi neplenariniai posėdžiai vyksta tik nuotoliniu būdu: komitetai, frakcijos, Seniūnų sueiga, Valdyba ir taip toliau“, – feisbuke penktadienį rašė P. Saudargas.

Delfi primena, kad koronavirusas šią savaitę buvo patvirtinas Jonui Varkaliui, Viktorui Pranckiečiui.