Taip pat, siekiant užkirsti kelią tolimesniam infekcijos plitimui, imtasi priemonių ir pačiame mieste – vykdoma karantino režimo laikymosi kontrolė, tikrinamos mieste ir greta jo esančios slaugos, globos ir kitos įstaigos.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos teigimu, tai yra pirmasis atvejis šalyje, kai bus testuojami ne konkrečios gydymo įstaigos darbuotojai, pacientai, bet viso miesto suaugę gyventojai.

„Situacija vertinama kaip rimta. Dėl šios priežasties savaitei gyvenimo tempas mieste pristabdytas. Taip pat imamasi naujų priemonių – suaugusių gyventojų testavimo. Tam pirmą kartą bus pasitelkiami ne tik molekuliniai PGR tyrimai, bet ir greitieji serologiniai testai“, – sako ministras A. Veryga.

Operacijų vadovo sprendimu, Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC), policijos įstaigoms ir kitoms atsakingoms institucijoms Nemenčinėje pavesta vykdyti griežtą karantino režimo priemonių kontrolę. Žmonėms, atsisakantiems arba vengiantiems jiems paskirto hospitalizavimo ar izoliavimo arba pažeidžiantiems izoliavimo reikalavimus, bus taikomas būtinas izoliavimas ar hospitalizavimas, vadovaujantis įstatymų nustatyta tvarka.

Be to, numatyta, kad situacijai Nemenčinėje valdyti, esant reikalui, gali būti pasitelkiama Lietuvos kariuomenė.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) primena, kad draudimas atvykti į Nemenčinės miestą, išskyrus grįžtančiųjų į Nemenčinę miesto gyventojų, iš kitų miestų atvykstančiųjų, dirbančių Nemenčinės mieste, taip pat žmonių, turinčių NVSC leidimą, galioja nuo balandžio 16 d. 7 valandos ryto ir tęsis iki balandžio 23 dienos 24 val.