„Mano klasėje iš 22 mokinių serga aštuoni vaikai, kolegės klasėje - vienuolika. Pamokos dėl karantino mūsų mokykloje nevyksta nuo praėjusio ketvirtadienio. Turim vilties, kad nuo kitos savaitės pradžios jos vėl vyks, jei tik ligos labiau neįsisiautės“, - Eltai trečiadienio popietę sakė Žaliakalnio progimnazijos pradinukų mokytoja Laima Liutkienė.

Pasak Kauno miesto savivaldybės, pamokas jau nutraukė arba nuo ketvirtadienio žada nutraukti 11 mokyklų, - Kauno Viktoro Kuprevičiaus, Kauno Žaliakalnio, Kauno Simono Daukanto progimnazijos, Valdo Adamkaus, Kauno „Varpo“, Kovo 11-osios gimnazijos, „Šilo“ pradinė mokykla, Kauno Jono ir Petro Vileišių mokykla-daugiafunkcis centras bei kitos ugdymo įstaigos. Kai kuriose iš jų uždarytos tik atskiros klasės, daugiausia - pradinės.

Prieš metus, kai Kaune taip pat buvo paskelbta gripo epidemija, tam tikru laikotarpiu neveikė net 20 miesto mokyklų, kuriose vaikų sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis buvo viršijęs 20 procentų ribą, primena ELTA.

Šią savaitę aukščiausias mokinių sergamumo rodiklis (40,3 proc.) pasiektas Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazijoje. Joje karantinas buvo paskelbtas pirmadienį.