Nepriklausomos frakcijos nario Vilniaus taryboje gynėjo pateiktoje medikų pažymoje nurodoma, kad G. Kazakui nedarbingumo pažymėjimas išduotas iki penktadienio. „Be kaltinamojo negalime pradėti nagrinėti bylos, neatvykimo priežastis yra pateisinama", - proceso dalyviams baudžiamąją bylą nagrinėjantis teisėjas Gintaras Dzedulionis pajuokavo, kad G. Kazakas tikriausiai išvyko slidinėti.

Teismas bylos nagrinėjimą atidėjo iki vasario 12-osios, į jį bus iškviesti antradienį atvykę 8 liudytojai. Iš viso į teismą ketinama kviesti 23 asmenis.

G. Kazako ir A. Butkevičiaus galimai padarytas nusikalstamas veikas Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams padėjęs atskleisti V. Urbonavičius mano, kad procesas bus vilkinimas. „Kiek laiko jie vilkins šią bylą, priklauso tik nuo fantazijos ar jų siekiamų tikslų", - konservatorius neatmeta galimybės, kad kaltinamieji siekia sulaukti senaties termino. Beje, prieš pat teismo posėdį jis iš A. Butkevičiaus išgirdo keletą įžeidžiančių replikų.

„Jeigu Lietuvoje yra bent kiek sveiko proto, jau nekalbant apie teisingumą, tai šita komedija turi pasibaigti... Aš nemanau, kad kas nors patikės, jog aš konservatoriui duočiau ką nors kita negu per ausį, jau nekalbant apie 5 tūkst. litų", - žurnalistams aiškino A. Butkevičius. Jis tikino, kad specialiosios tarnybos tarnauja konservatoriams, todėl esą ir buvo iškelta ši byla. Be to, pasak politiko, tai jau antroji prieš jį surengta ataka.

DELFI primena, kad A. Butkevičiui Vilniaus apygardos prokuratūra pateikė kaltinimus dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos – papirkimo. G. Kazakas kaltinamas pagal keturias nusikalstamas veikas. Kito tarybos nario Evaldo Lementausko byla bus nagrinėjama atskirai.

E. Lementauskas, G. Kazakas ir A. Butkevičius įtariami V.Urbonavičiaus papirkimu. STT ir prokurorų įtarimuose nurodyta, kad E. Lementauskas mažiausiai keturis kartus V. Urbonavičiui siūlė kyšį. Didžiausia pasiūlyta suma – 140 tūkst. Lt Lt už tai, jeigu konservatorius balsuos prieš sostinės mero Juozo Imbraso interpeliaciją. Dar tokia pati suma buvo žadama, jeigu interpeliacija nepavyktų.

Be to, E. Lementauskas su V. Urbonavičiumi susitiko dar keletą kartų ir vicemero kabinete. Už „politinę paramą" bei palaikymą sprendžiant įvairius klausimus tarybos posėdžiuose konservatoriui buvo siūlomos įvairios sumos. Balandžio 19-ąją apie 17 val. E. Lementauskas įtariamas V. Urbonavičiaus namuose, vonioje palikęs 50 tūkst. Lt kyšį.

G. Kazakas konservatorių taip pat bandė papirkti keletą kartų. V. Urbonavičiui ne kartą buvo siūlomas 150 tūkst. litų kyšis bei vicemero postas.

A. Butkevičius įtariamas V. Urbonavičiui sumokėjęs 5 tūkst. litų už tai, kad šis balsuotų už buvusio „tvarkiečio" Olego Gluchovo skyrimą pirmininku dėl steigiamos komisijos „Vilniaus pramogų parko" sutarties priežiūrai. Šis parkas priklauso „Rubicon group".