Taip Seimo Antikorupcijos komisijos nariai - Ligitas Kernagis, Agnė Bilotaitė, Žilvinas Šilgalis, Aurelija Stancikienė ir Rimantas Jonas Dagys reagavo į visuomenės informavimo priemonėse pasirodžiusią informaciją, kad viceministras S. Šriūbėnas nesilaikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatų ir dėl to galėjo kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktas. VTEK parlamentarai prašo įvertinti pateiktus faktus dėl S. Šriūbėno privačių interesų deklaravimo ir, esant pagrindui, pagal kompetenciją pradėti tyrimą.

Antikorupcijos komisijos narių kreipimesi prašoma nustatyti, ar S. Šriūbėnas per 2011 m. įvykdė sandorių, kuriuos, pagal sumą, įstatymas nurodo privalomai deklaruoti VTEK. Remiantis turto deklaracija, S. Šriūbėno piniginės lėšos per šį laikotarpį išaugo 200 tūkst. litų. Kaip pastebi Seimo nariai, tai maždaug dvigubai daugiau nei pajamos, kurias jis gavo iš savo darboviečių - Vilniaus miesto savivaldybės (dirbo iki 2011 m. balandžio mėn. ir gavo 3 mėnesių darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką) ir Aplinkos ministerijos (dirba nuo 2011 m. liepos mėn.).

"Be to, S. Šriūbėno sutuoktinės privalomo registruoti turto vertė išaugo 325 tūkst. litų, kas suponuoja, kad minėtu laikotarpiu buvo atliktas bent vienas stambus turto įsigijimo sandoris. Kadangi S. Šriūbėno sutuoktinė pagal Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą yra deklaruojančiojo artimas asmuo, šis sandoris ar sandoriai taip pat turėjo būti deklaruoti", - mano Seimo narių grupė.

Taip pat prašoma nustatyti, ar S. Šriūbėnas pažeidė įstatymą galimai netinkamai pildydamas interesų deklaracijas. Tapęs viceministru 2011 m. jis VTEK pateikė deklaraciją, kurioje nurodė, kad nuo 2007 m. užsiima patalpų nuomos veikla, o nuo 2000 m. - žemės ūkio veikla. Tokią informaciją įstatymas įpareigoja deklaruoti per konkrečius terminus, kurie yra žymiai trumpesni nei ketveri ar vienuolika metų. Ankstesnėse deklaracijos dirbdamas vicemeru šių veiklų jis nedeklaravo.

Kreipdamiesi į VTEK Seimo nariai tikisi sulaukti ir atsakymo, ar S. Šriūbėnas pažeidė įstatymą, tarp asmenų, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas nedeklaruodamas tų fizinių ar juridinių asmenų, kuriems jis nuomoja patalpas bei su kuriais turi turtinių santykių vykdydamas žemės ūkio veiklą. Deklaravimo faktas suponuoja, kad iš patalpų nuomos bei žemės ūkio veiklos viceministras gauna pajamų, t. y. turtinės naudos. Taigi šios naudos davėjai - fiziniai ar juridiniai asmenys, nuomojantys patalpas iš viceministro ar, pavyzdžiui, perkantys jo žemės ūkio veiklos prekes ar paslaugas, gali kelti interesų konfliktą deklaruojančiam asmeniui, o nuo sprendimų, susijusių su šiais asmenimis, deklaruojantysis turėtų nusišalinti.