Kaip pranešė Vyriausybė, posėdis premjero Sauliaus Skvernelio iniciatyva šaukiamas „esant neatidėliotinai svarstytinam klausimui dėl gaisro Alytuje sukeltų padarinių vertinimo ir jų šalinimo priemonių“.

Pasitarime aplinkos, žemės ūkio ir sveikatos apsaugos ministrai pristatys su gaisro padariniais susijusius atliktus tyrimus, jų rezultatus ir rekomendacijas dėl trumpalaikių ir ilgalaikių padarinių šalinimo priemonių.

Gaisras įmonės „Ekologistika“ 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto naudotų padangų sandėliuose kilo spalio 16 dieną, o jo gesinimo darbai baigti po daugiau nei savaitės – penktadienį.

Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis, dėl oro taršos sukeltų sveikatos problemų į medikus kreipėsi aštuoni žmonės.

Mokslininkai įspėja, kad šio gaisro metu išsiskyrė didžiuliai kiekiai nuodingų medžiagų, o jo padariniai sveikatai gali būti jaučiami dešimtmečiais.

Maisto ir veterinarijos tarnyba penktadienį pranešė, kad gaisro paveiktose teritorijose užterštas pienas ir uždraudė ūkininkams iš paveiktų teritorijų jį parduoti ar naudoti žmonių ar gyvulių maistui.

Alytaus mieste ir rajone paskelbtos ekstremalios situacijos.