Tai penktadienį pranešė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis ir VRM vyresnysis patarėjas Evaldas Serbenta, pristatę IT srities viešųjų pirkimų ministerijoje bei jai pavaldžiose įstaigose analizę, priimtus sprendimus ir siūlomus pakeitimus.

„Dėl tų dviejų, kur iš tikrųjų pasirodė esą nerealūs įgyvendinimo ir pateikimo terminai, mes kreipėmės į Generalinę prokuratūrą, kad įvertintų ir priimtų sprendimus dėl galimo neskaidraus, neaiškaus viešojo pirkimo“, – sakė S. Skvernelis.

Vienas viešasis pirkimas, dėl kurio kreiptasi į prokuratūrą buvo 238 tūkst. litų vertės, kitas – 488 tūkst. litų. Pirkimai susiję su radijo ryšio įrangos pateikimu – radijo stoties įsigijimu ir kontrolės centro įranga. Įranga būtų naudojama skaitmeniniam radijo ryšiui. Šiuose pirkimuose objektas turėjo būti skaidomas , tokiu būdu mažiau ribojant galimų tiekėjų skaičių, tačiau tai padaryta nebuvo.

Iš viso buvo peržiūrėta 18 viešųjų pirkimų, jų visų laimėtojas buvo atrenkamas pagal mažiausios kainos kriterijų. Iš peržiūrėtų 18 viešųjų pirkimų 12-oje dalyvavo tik vienas tiekėjas.

Viešieji pirkimai atlikti, kai jai vadovavo tuometis ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.