Jie įtariami neteisėtais veiksmais prisidėję prie šio objekto statybos.19 tomų byla kartu su kaltinamuoju aktu perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

„Neteisėtais veiksmais šie valstybės tarnautojai padarė didelę žalą visuomenei, valstybei ir juridiniam asmeniui – Kauno miesto savivaldybei. Tokiais veiksmais jie diskreditavo valstybinę įstaigą ir valstybės įstaigų vadovų autoritetą, pažeidė Valstybės tarnybos įstatymą, Konstituciją ir įstatymų nuostatas, kuriose akcentuojama tarnauti visuomenės interesams, tinkamai atlikti pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, nepiktnaudžiauti tarnyba“, – kalbėjo valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog statant viešąjį tualetą Kauno pilies teritorijoje, Kauno miesto savivaldybė vienai Uždarajai akcinei bendrovei neteisėtai sumokėjo daugiau nei 527 tūkst. litų. Tyrimu išaiškinta, jog šio objekto statyba buvo neteisėta.

Prokuroro teigimu, siekiant užtikrinti civilinį ieškinį, laikinai apribotos įtariamųjų nuosavybės į nekilnojamąjį turtą.

Įtariamiesiems E. R., A. G. L., J. V. – visiems paskirta ta pati kardomoji priemonė – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Visi jie įtariami piktnaudžiavę tarnyba, o už tai Baudžiamasis kodeksas numato bausti teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų. Iš jų septyni asmenys yra įtariami iššvaistę jiems patikėtą turtą, įstatymas už tai numato laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Devyni iš dvylikos asmenų yra patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl dokumentų klastojimo ar disponavimo juos klastojant, už tai jiems gresia netekti laisvės iki šešerių metų.

Be to, prokuratūra, siekdama išsiaiškinti kitų Kauno miesto savivaldybės valstybės tarnautojų galimai padarytas nusikalstamas veikas, susijusias su šio objekto statyba, teikia savivaldybei atitinkamų sprendimų išvadas.