Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas sako, kad būtina apginti tradicinės šeimos vertybes. Tad šios partijos nariai ir jų šeimos paragintos šį savaitgalį vyksiančiame Šeimos gynimo marše dalyvauti.

„Tegul išgirsta, kad yra dar ir tradicinės šeimos, tegul išgirsta jaunimas, kad labai svarbu“, – LNK sakė V. Uspaskichas.

Bet ar politikas nuoširdus? Ar tiesiog šliejasi ten, kur patiks darbiečių rinkėjams. Paties šeima nėra visiškai tradicinė. Europarlamentaras vaiką augina su perpus jaunesne partiete, jie neseniai užfiksuoti ir Dubajuje.

V. Uspasckichas su vaiko motina nėra susituokęs, bet žodžiai ir veiksmai vienas kitam neprieštarauja.

„Vienas dalykas – tradicinė šeima. Kitas dalykas yra santuoka arba sąjunga kažkokia tarp vyro ir moters. Yra daug svarbiau pagal gamtą, pagal visą filosofiją, kad vyras ir moteris, o ne vyras ir vyras“, – LNK sakė europarlamentaras.

Apie tai, kad V. Uspaskicho širdyje pražydo nauji jausmai informacijos buvo dar pernai. Bet Darbo partijos lyderis sakydavo, kad apie lovą kalbų nebus.

„Paskelbsim, kai tik ateis tam laikas“, – sakė V. Uspaskichas, paklaustas, ar žada vesti savo vaiko motiną.

Kitos parlamentinės partijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis prieš savaitę pareiškė, kad jo partijos nariai šiame marše dalyvaus.

„Pagrindinis šūkis, pagrindinė vertybė, kuri jungia žmones, tai yra už tradicinę šeimą. Ir čia jokių abejonių nėra“, – tikino politikas.

Seimo vicepirmininkas, darbietis Andrius Mazuronis į tai sureagavo taip: kai akciją imasi globoti žmogus, kuris turi žmoną, bet į Seimą traukia savo drauges, darosi juokinga.

R. Karbauskio žmona gyvena Ispanijoje. O praėjusioje Seimo kadencijoje jo pavaduotoja Greta Kildišienė atsisakė mandato po skandalo, kad važinėja R. Karbauskio „Agrokoncernui“ priklausančiu visureigiu.

„Tai darosi juokinga, kai žmogus neišsiskyręs bando, mano nuomone, kiek teko girdėti, formuoti kažkokią alternatyvią šeimą. Žmogus pasisako už tradicines šeimas, šeimos vertybių puoselėjimą“, – LVŽS lyderiui kritikos pažėrė darbietis A. Mazuronis.

„Aš manau, kad reikia alkoholio mažiau gerti jam ir bus gerai su juo. Bet dabar, matyt, alkoholis smegenis užpylė ir jis dėl to nelabai orientuojasi, ką šneka“, – atšovė LVŽS vadovas R. Karbauskis.

A. Mazuronis teigė, kad V. Uspaskicho šeimyninė padėtis atitinka tradicinės šeimos sąvoką.

Nors savo partijų narius ragina tai daryti, bet nei V. Uspaskichas, nei R. Karbauskis asmeniškai dalyvauti marše nesiruošia.

O garsiausiai Seimo salėje Šeimų maršą palaiko Petras Gražulis. Jis paskutiniu metu taip pat nedemonstruoja tradicinės šeimos vertybių. Su vaiko motina buvo ne vienas skandalas. P. Gražulis surinko 50 parlamentarų parašus po maršą palaikančia rezoliucija. Bt valdančiųjų balsais antradienį iš darbotvarkės ji buvo išimta.