Policijos departamento atstovė spaudai Revita Janavičiūtė penktadienį BNS informavo, kad pareigūnai administracinio nusižengimo protokolus surašė vienoje Vilniaus ligoninių kaukės nedėvėjusiam asmeniui ir Alytaus kavinės darbuotojai.

Pasak R. Janavičiūtės, abiem atvejais baudos nebuvo paskirtos, dėl jų dydžio spręs administracines bylas išnagrinėjęs teismas.

Dėl saviizoliacijos pažeidimų trečiadienį surašyti septyni administracinio nusižengimo protokolai – penkis jų surašė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, du žmones drausmino policijos pareigūnai.

Siekiant pažaboti koronaviruso plitimą nuo rugpjūčio 1 dienos privalomas kaukių dėvėjimas grąžintas parduotuvėse, paslaugų teikimo vietose, oro uostuose, viešajame transporte, laisvalaikio ir pramogų vietose, paslaugas teikiančiose valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Saviizoliacijos privalo laikytis žmonės, atvykę iš šalių, kur sergamumo koronavirusu rodiklis yra tarp 16 ir 25 atvejų 100 tūkst. gyventojų.