Šį klausimą buvo planuota pateikti antradienį, bet nutarimo projektą ketinęs pristatyti Seimo narys Petras Gražulis Mišrios Seimo narių grupės vardu paprašė pertraukos iki kito plenarinio posėdžio, kuris rengiamas ketvirtadienį.

Pats apkaltos procedūros dėl balsavimo už kitą Seimo narį sulaukęs P. Gražulis vėliau netgi pasiūlė Seimui „nukelti visas apkaltas į Didįjį penktadienį“.

Seimui bus siūloma sudaryti specialiąją tyrimo komisiją, kuri turėtų ištirti ir pateikti išvadą, ar pagrįstas yra siūlymas pradėti apkaltos procesą parlamentarei J. Sejonienei. Jeigu Seimas pritartų, ši komisija turės iki šių metų gegužės 1 d. atlikti tyrimą bei pateikti išvadą kartu su Seimo nutarimo projektu ir kitais dokumentais Seimo Pirmininkui.

„Seimo narė Jurgita Sejonienė 2022 m. rugsėjo 29 d. Seimo plenarinio posėdžio metu, registruodama pasisakyti kitą Seimo narę, savo sąmoningais ir tyčiniais veiksmais pažeidė Seimo nario pažymėjimo naudojimo tvarką ir Valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintą sąžiningumo principą bei galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir (ar) sulaužė Seimo nario priesaiką“, – sakoma nutarimo projekte.

Pasak apkaltos iniciatorių, pernai rugsėjo 29 d., svarstant Seimo rezoliucijos „Dėl švietimo įstaigų tinklų pertvarkos“ projektą, Seimo narei Jurgitai Šiugždinienei stovint prie šoninio mikrofono, Seimo narė Jurgita Sejonienė ją registravo kalbėti dėl balsavimo motyvų, dėl ko plenarinių posėdžių salėje švieslentėje užsidegė informacija, jog Seimo narė registravosi kalbėti dėl balsavimo motyvų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)