Raseinių rajono policijos komisariato vadovas Marijus Macis informavo, kad dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Tikslių duomenų dar neturiu, tik žinau, kad R. Aleksiejienei buvo nustatytas 2 promiles viršijantis girtumas. Ji kuriam laikui buvo uždaryta į areštinę. Tokios yra procedūros“, – paaiškino M. Macis.
Praėjusių metų pabaigoje R. Aleksiejienė neteko Ariogalos seniūnės pareigų, nes neblaivi buvo užfiksuota darbe.

Anksčiau seniūnė televizijai pasakojo, kad 1,35 promilės girtumą ji sugebėjo užsidirbti per mažiau nei 10 minučių. Jos teigimu, 15.24 val. policija tikrino seniūnę, o ji darbą baigė 15.15 val. „Išgėriau taurę viskio, baigėsi darbas, aš sėdau prie stalo ir išgėriau, todėl tiek daug ir įpūčiau“, – aiškino ji.

Nors dėl seniūnės tąkart pradėtas tarnybinis tyrimas ir, greičiausiai, jai būtų paskirta tarnybinė nuobauda, iš darbo moteris pasitraukė savo noru.

Po kurio laiko R. Alesiejienė buvo įdarbinta Raseinių rajono savivaldybės Ariogalos kultūros centre – mėgėjų meno kolektyvo vadove. Jos, kaip kandidatės į savivaldybių tarybas, anketoje nurodoma, kad seniūnės pomėgiai yra muzika, teatras ir humoras.

R. Aleksiejienė yra partijos Tvarka ir teisingumas Raseinių skyriaus narė. Šio skyriaus vadovas Vidmantas Karabinas tikino, kad pakartotinas R. Aleksiejienės nusižengimas bus principingai apsvarstytas.

Pati R. Aleksiejienė nepanoro komentuoti praėjusio ketvirtadienio įvykio. Anot jos, apie ją ir taip daug prirašyta. R. Aleksiejienė neseniai šventė savo gimtadienį – gegužės 8 dieną suėjo 45-eri.