„Dabar pradedu bijoti, kad mano vaikai, žentai ir anūkai gyvens neramiai. Anksčiau apie tai nepagalvodavau. O dabar bijau keršto“, – dienraščiui „Vilniaus diena“ prisipažino prezidento Valdo Adamkaus už nuopelnus Lietuvai ordinu apdovanota D. Budrevičienė.

52 metų moteris prisipažino, kad yra praradusi viltį kur nors susirasti darbą.

„Iš pradžių manęs niekas nepriėmė. Durys visur buvo užvertos, o paskui teko kovoti dėl gyvybės, praradau darbingumą ir tikriausiai niekada negalėsiu visavertiškai dirbti“, –dienraščiui prisipažino krekenaviškė, pažymėjusi, kad po vokelių skandalo nemažai žmonių ja tiesiog pasinaudojo.

D. Budrevičienė atskleidė, kad jai teko susidurti su visuomenės abejingumu ir prišprieša – su staiga išgarsėjusia motina viešumoje kurį laiką nenorėjo rodytis net dukros.

„Kėdainiuose gyvenusi dukra iškart po skandalo neteko darbo, buvo priversta išeiti. Ji dirbo kasininke parduotuvėje, turėjo kęsti terorą, nes iš kasos nuolatos ėmė dingti pinigai“, – „Vilniaus dienai“ sakė moteris, pažymėjusi, kad kentėti teko ir jaunesniajai dukrai – mokykloje buvo bandoma paskleisti įvairiausių kalbų, jog šios motina yra alkoholikė.

Praėjus ketveriems metams po skandalo D. Budrevičienė prisipažino šiuo metu su vyru gyvenantys iš pašalų – ji gauna 680, o sutuoktinis Algirdas – 400 Lt.

Krekenaviškė abejoja, ar Kėdainių rajone artimiausiu metu kas nors pasikeis: V. Uspaskichas, vienas didžiausių darbdavių, ir toliau garbinamas, nes suteikia galimybę užsidirbti.

„Jis čia labai gerbiamas ir daug kam nesuprantama, kodėl aš prabilau apie vokelius. Žmonės džiaugiasi gavę pinigų ir ne visiems svarbu, ar jie – vokelyje ar ne“, – teigė D. Budrevičienė.