Atminimo renginyje susirinko daugiausia asmeniškai V. Pociūno nepažinoję žmonės, tačiau ir jie teigė prisimeną Lietuvos pareigūną, kuris, jų nuomone, tikriausiai buvo nužudytas.

„Aš labiau tikiu ta versija, kad tai nebuvo nelaimingas atsitikimas“, - sakė į renginį atėjusi Karolina.

„Esu buvusi tokiame pat renginyje prieš keletą metų toje pačioje aikštėje. Taip sakant, visa širdimi esu toje pusėje. Tai jokiu būdu nebuvo nelaimingas atsitikimas, jokiu būdu. Niekada taip nemanėme ir nemanau, kad kas nors buvo padaryta, jog tai nepasikartotų. Man taip neatrodo, seku tuos dalykus, neabejingai žiūriu, bet nesimatė nė menkiausios užuominos ar šešėlio, kad kažkas būtų daroma. Lyg tai paviršiuje ir daroma, bet kad iš esmės, tai ne, nemanyčiau“, - sakė ponia Laimė.

Pašnekovė teigė apskritai netikinti, kad V. Pociūno žūties aplinkybės bus kada nors atskleistos. „Pernelyg viskas seniai, pernelyg užmaskuota, pernelyg kažkuo apvilkta, bet čia turėjo būti seniai išsiaiškinta“, - teigė moteris.

V. Pociūnas mįslingomis aplinkybėmis žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste, Baltarusijoje. Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas vėl atnaujintas. Dabar tarp kitų versijų tiriama ir nužudymo versija.

„Manau, kad vis tiek – anksčiau ar vėliau – laikas veikia bylos naudai, vis tiek paaiškės. Galbūt reikės dar kantrybės laukti, kantrybės dirbti, bet tikiuosi, kad viskas išaiškės“, - svarstė į renginį atvykusi V. Pociūno našlė Liudvika Pociūnienė.

Moteris sako, kad dabar labiau negu bet kada yra įsitikinusi, jog nelaimingo atsitikimo versija yra praeitis.

„Yra detalių, kurios mane įtikino. Ji yra tiriama dabar kaip nužudymo byla ir tai jau žingsnis į priekį“, - sakė V. Pociūno žmona.