Elektroninę apklausą inicijavęs Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vicepirmininkas Mindaugas Sinkevičius sako, kad tai yra „aiškus signalas partijos vadovybei“.

„Manau, kad nereikia papildomo mano ar kažkieno kito raginimo spręsti, jei dauguma linkę manyti, kad tą reikia daryti. Kadangi dabar mes labai linkę atsiklausti partijos narių įvairiais klausimais – ir koalicijų, ir kitais, manau, kad reikia paisyti partiečių nuomonės, jei dominuojanti nuomonė yra tokia“, – BNS sakė jis.

Pasak jo, elektroninėje apklausoje dalyvavo beveik tūkstantis iš daugiau nei 19 tūkstančių partijos narių.

Už tai, kad LSDP suformuluotų bendrą poziciją ir nutrauktų bendradarbiavimą koalicijose su partijomis, kurioms pareikšti įtarimai stambia politine korupcija, pasisakė 78,8 proc. socialdemokratų. 21,2 proc. partijos narių mano, kad nepaisant sunkių įtarimų korupcija LSDP galėtų toliau dirbti su tokiomis partijomis.

„Nebegalime dangstytis skyriais, kuriems dėl kažkokių asmeninių priežasčių gali būti naudingas bendras darbas su korupcija įtariamomis partijomis, turime būti principingi ir įsiklausyti į partiečių nuomonę”, – pareiškė M. Sinkevičius.

LSDP pirmininkas Gintautas Paluckas vasarą iniciavo LSDP skyrių apklausą dėl bendro darbo Seime su „valstiečiais“ – kelis mėnesius trukusiu balsavimu skyriai pasisakė už išėjimą iš koalicijos, sprendimą patvirtino partijos taryba.

G. Paluckas yra Vilniaus vicemeras bei tarybos narys. Vilniaus skyriaus taryba ketvirtadienį nusprendė toliau dalyvauti koalicijoje su įtarimų politinės korupcijos byloje sulaukusio Liberalų sąjūdžiu, tik žada reikalauti, kad socialdemokratų pateikti darbų siūlymai atsispindėtų kitų metų biudžeto projekte. Prie naujai buriamos koalicijos žada prisidėti ir įtarimų sulaukusios „Tvarkos ir teisingumo“ partijos atstovai.

Teisėsauga įtarimus taip pat yra pareiškusi Darbo partijai.

M. Sinkevičius šiemet pralaimėjo partijos vadovo rinkimus G. Paluckui.