Gyventojai piktinosi ir aiškinosi, kodėl vyriškis nesiizoliuoja nuosavame bute, o atvyko būtent į jų namą. Triukšmingo vakaro atgarsiai Vainotiškiuose pasiekė ir policijos pareigūnus bei visuomenės sveikatos specialistus.

Skambino visiems

Vėlų ketvirtadienio vakarą „Rinkos aikštės“ redakciją pasiekė sunerimusių Vainotiškių kaimo gyventojų skambutis. Įtūžę ir pikti žmonės pasakojo, kad jų name apsigyveno neseniai iš užsienio grįžęs vyras, kuris šiuo metu turi būti saviizoliacijoje. Gyventojai puolė skambinti ne tik į redakciją, bet ir į policiją bei Visuomenės sveikatos biurą.

Žurnalistai įvykio vietoje buvo apie devintą valandą vakaro. Prie daugiabučio namo būriavosi daugiau nei tuzinas gyventojų.

Žmonės buvo pikti

„Mūsų name gyvena neįgaliųjų pora. Mes sužinojome, kad pas tuos neįgaliuosius įkeliamas vyriškis, kuris turi būti saviizoliacijoje namuose, o neįgalieji laikinai iškeliami kitur.

Mūsų žiniomis, tas vyras Dotnuvos seniūnijoje turi ne vieną gyvenamąją vietą, tačiau izoliuojasi būtent mūsų name, svetimame bute. Kaip šitaip galima?“ – širdo vietos gyventojai.

Spėjo pabėgti

Gyventojai žurnalistams pranešė, kad saviizoliacijoje buvęs vyriškis ką tik sėdo ant dviračio ir išvažiavo nežinoma kryptimi. Jis dar pasisiūlė pabučiuoti vietos moteriškes, tad šios dar labiau įsiuto.

„Jis dar juokiasi iš mūsų. Kaip taip gali būti? Mūsų name vieni senjorai, ligoti žmonės gyvena. O jei jis serga, jei jis viruso nešiotojas, dabar visas namas susirgs“, – pyko daugiabučio gyventojai.

Daugiabučio gyventojų puolimą teko atremti saviizoliacijoje turinčio būti vyro žmonai.

Moteris pripažino, kad padarė klaidą, jog neatsiklausė gyventojų nuomonės, tačiau ji teigė, kad izoliuotis šiame bute vyras ėjo tik tada, kai tai daryti leido visuomenės sveikatos specialistai.

„Aš skambinau trumpuoju telefono numeriu ir man pasakė, kad galima izoliuotis ne tik nuosavame bute, bet ir kitose patalpose, kitame bute, viešbutyje ir t.t. Tai reiškia, kad tai mūsų pasirinkimas, kur mes izoliuojamės.

Neįgalius žmones aš būčiau nusivedusi pas save į namus, o vyras būtų izoliavęsis jų bute. Bet žmonės taip sukilo, kad vyras išsigando, sėdo ant dviračio ir išvažiavo“, – dėstė moteris.

Teks plauti laiptinę

Moteris pažadėjo išplauti ir taip dezinfekuoti visą daugiabučio namo laiptinę. Tai išgirdusi vietos bendruomenė šiek tiek nurimo, tačiau kandžių replikų vis dar buvo galima girdėti.

Su įtūžusiais žmonėmis telefonu bandė bendrauti ir rajono Visuomenės sveikatos biuro direktorė Danguolė Avižiuvienė. Tačiau žmonės tik šaukė ir klausytis nepanoro.

Vertina neigiamai

„Rinkos aikštė“ dar tą patį vakarą susisiekė su D. Avižiuviene, kuri šį konfliktą vertino labai neigiamai.

„Viską buvo galima išspręsti tikrai paprasčiau. Mes kasdien sprendžiame įvairius konfliktus, įvairias situacijas. Tokių ir panašių pranešimų turime išties daug, tačiau juos pavyksta išspręsti.

Namo bendruomenės poelgį vertinčiau neigiamai. Negalima taip elgtis. Viską galima išspręsti civilizuotais būdais.

Labai gaila, kad žmonės nesupranta kai kurių dalykų ir tuojau pat puola į kraštutinumus.

Visais atvejais, kuomet žmonėms kyla neaiškumų, jie gali ieškoti pagalbos ir kreiptis į oficialias institucijas. Tikrai padėsime, tikrai ieškosime sprendimo.

Pykčio ir agresijos rodymas naudos tikrai neduos“, – ragino Visuomenės sveikatos biuro direktorė.