„Dėl daugiabučių namų laiptinių dezinfekavimo – pakeistas statybos techninis reglamentas. Jame numatyta prievolė imtis būtinų sanitarinių higienos priemonių, paskelbus šalyje ekstremalią situaciją ar karantiną.

Privalu laikytis Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) išplatintų rekomendacijų – laiptinės ir kitos bendro naudojimo patalpos turi būti valomos drėgnu būdu, dažniausiai liečiamus paviršius dezinfekuoti specialiais skysčiais, vėdinti patalpas.

Šiuo klausimu atsakomybė tenka savivaldybėms, žinome gerųjų pavyzdžių, kad jau rūpinasi daugiabučiais. Ir daugiabučiuose, kuriuose buvo nustatytas koronaviruso atvejai, yra vykdoma pilna dezinfekcija ir Aplinkos ministerija yra pasiruošusi prisidėti prie tokių namų dezinfekavimo“, – kalbėjo ministras.

Žurnalistams perklausus, ar tai ši tvarka tampa privaloma, K. Mažeika tai patvirtino.

„Ta tvarka bus privaloma, ypač tais atvejais, kai toje laiptinėje bus nustatytas koronaviruso atvejis. Tokiais atvejais ar tai paslaugos teikėjas, jei jis turi galimybę, jei ne – savivaldybė turės užtikrinti, kad patalpos būti prižiūrėtos tinkamai. Aplinkos ministerija yra numačiusi prisidėti ir skirti lėšų dezinfekcinėms priemonėms įsigyti“, – sakė K. Mažeika.

Delfi primena, kad praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) išplatino rekomendaciją nešluoti daugiabučių namų laiptinių, valyti tik šlapiu būdu.