Vilniaus gatvė jau senokai vadinama Raseinių bėda ir gėda, mat vietos valdžia šio projekto įgyvendinimą apaugino storu samanų sluoksniu. Ne pirmus metus laukti darbai pagaliau startavo rugsėjo 17 dieną. O tada prasidėjo pranešimai apie įtartinus darbininkų veiksmus.

Rugsėjo 18 dieną „Naujas rytas“ sulaukė skambučio apie galimas vagystes pradėtoje rekonstruoti Vilniaus gatvėje.

Skambinusi moteris pasakojo: „Pavakare važiuodami Vilniaus gatve pamatėme įtarimų sukėlusį vaizdą. Gatvės pakraštyje stovėjo lengvasis automobilis su priekaba, į kurią darbininkas kastuvu pylė asfalto laužą. Asfalto laužo buvo kelios krūvos, šalia jų stovėjo dar keli automobiliai su priekabomis. Paklausėme, gal ir mes galime atvažiuoti prisipilti, nes būtų gerai pasitaisyti netoli namų esantį duobėtą kelią. Bet greitai supratome, kad su savo norais čia nepageidaujami. Manau, kad nuo Vilniaus gatvės nugramdyto asfalto laužas buvo dalinamas arba parduodamas nelegaliai.“

Skaitytojos įtarimai dėl savivalės Vilniaus gatvėje neturėjo faktinio patvirtinimo, todėl jos pastebėjimų nepublikavome. Tačiau netrukus šią nuostatą teko pakeisti.

Rugsėjo 20 dieną socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip oranžinėmis kelio darbininkų uniformomis vilkintys vyrai į galimai privataus lengvojo automobilio bagažinę krovė trinkeles. Matėsi, kad „darbai“ vyko organizuotai – konvejeriu išsirikiavusių vyrų rankomis trinkelės iš gražiai sudėtos krūvos sparčiai keliavo į automobilio bagažinę.

„Naujas rytas“ susisiekė su vaizdo įrašą paviešinusia raseiniške ir paprašė papasakoti, kokiomis aplinkybėmis buvo užfiksuoti trinkeles į automobilį kraunantys darbininkai.

„Tiesiog vyras sustojo paimti sūnų einantį iš mokyklos ir pamatęs keistą darbininkų elgesį nufilmavo. Darbininkai, žinoma, pamatė ir dar pasakė: galim ir tau pakraut. Kai man parodė nufilmuotą medžiagą, negalėjau susilaikyti nepasidalinusi viešai nuomonei, t. y. kaip kitiems žmonėms visa tai atrodo“, – pasakojo moteris.

Į feisbuką įkeltas įrašas apie rekonstruojamoje Vilniaus gatvėje trinkeles kraunančius darbininkus per keletą dienų sulaukė beveik 100 tūkst. peržiūrų.

Rekonstrukcijos darbus Vilniaus gatvėje atlieka bendrovė „Kauno tiltai“. Šios bendrovės komunikacijos specialistė Ernesta Razbadauskaitė „Naujam rytui“ atsiuntė komentarą, kuriame įvykį atnaujinamoje gatvėje pavadino nemaloniu incidentu.

„Panašu, kad filmuotoje medžiagoje darbuotojų veiksmai nedviprasmiški. Tvirtai pareiškiame, kad netoleruojame tokio elgesio ir atsiprašome visų Raseinių gyventojų už šį incidentą. Šiuo metu vyksta vidinis tyrimas – išsiaiškinus visas aplinkybes, darbuotojų atžvilgiu bus priimami atitinkami sprendimai. Be to, imsimės visų priemonių, kad tai nepasikartotų ateityje“, – patikino „Kauno tiltų“ atstovė.

Pastabiems gyventojams dėkojo ir „Naujam rytui“ savo komentarą atsiuntę Lietuvos automobilių Kelių direkcijos atstovai.

„Kelių direkcija taip pat nori padėkoti visuomeniškai aktyviems piliečiams, kurie, matydami nederamą, nesąžiningą veiklą, nelieka abejingi ir tai viešina. Ačiū, nes šiuo atveju neabejingumas padėjo užkirsti kelią savivalei ir užtikrino, kad valstybei priklausantis turtas būtų panaudotas tinkamai “, – rašoma Direkcijos komentare.