DP Širvintų rajono skyriaus pirmininkė Ž.Pinskuvienė ūkio ministro padėjėja pradėjo dirbti praėjusių metų gruodį. Po poros mėnesių ūkio ministras Kęstutis Daukšys ją paaukštino iki savo patarėjos.

K.Daukšys savaitraščiui „Panorama“ teigė, kad Ž.Pinskuvienę paaukštino, nes ji gerai dirbo. Tai vienintelis atvejis K.Daukšio darbo Ūkio ministerijoje metu, kai padėjėjas paaukštinamas iki patarėjo.

Ministro patarėjos vyras, Seimo DP frakcijos narys J. Pinskus per praėjusius rinkimus į Seimą dosniai parėmė savo partiją – paaukojo jai daugiau kaip 37 tūkst. litų.

Šią savaitę savaitraščiui „Panorama“ pasiteiravus, kokiais klausimais ūkio ministrui K.Daukšiui patarinėja Ž.Pinskuvienė, šis nenorėjo to įvardyti. „Tais, kuriais man reikia“, – lakoniškai atsakė jis. Ž.Pinskuvienė teigė, kad ūkio ministrui patarinėja turizmo klausimais.

Tačiau ūkio ministro patarėjos ryšiams su visuomene Orijanos Jakimauskienės teigimu, Ž.Pinskuvienė rūpinasi turizmo ir kurortų plėtra, taip pat ryšiais su Vyriausybės kanceliarija bei kitomis ministerijomis.

Kalbantis su Ž.Pinskuviene jos kompetencija turizmo klausimais sukėlė tam tikrų abejonių. Paklausta apie Lietuvos turizmo perspektyvas, ji tesugebėjo atsakyti: „Jos labai labai geros“. Paprašius apie tai papasakoti plačiau, Ž.Pinskuvienė pareiškė dėl to turinti pasitarti su ministru.

Savaitraščiui „Panorama“ pasiteiravus apie Ž.Pinskuvienės išsilavinimą, ji patikino turinti aplinkos apsaugos magistro laipsnį. „Diplomas tikrai nenupirktas, dėstytojus visus pažįstu, galiu pasakyti, kas yra dekanas, galite pasiklausti universitete, kaip aš mokiausi. Tikrai dėl to galite būti ramūs“, – net neklausta aiškino ministro patarėja.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos narys Algimantas Salamakinas įsitikinęs, kad postai ministerijose neturėtų būti dalijami partiją parėmusiems žmonėms ar jų artimiesiems. Tokiais atvejais, jo manymu, galima įžvelgti daugybę neetiškų dalykų.

„Atvejai, kai įdedama pinigų, o po to tarsi nusiperkamas postas – Lotynų Amerikos ar Afrikos valstybių sindromas. Lietuvai, kaip Europos Sąjungos valstybei, tai turėtų būti mažų mažiausiai gėda. Tuo turėtų užsiimti Specialiųjų tyrimų tarnyba: pasižiūrėti, koks čia reikalas, ar postai perkami, ar yra kaip nors kitaip“, – tikino socialdemokratas.

Šaltinis
Savaitraštis „Panorama“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją