„Taryba pritarė trijų politinių asmeninio pasitikėjimo valstybės tarnautojų įsteigimui: administracijos direktoriaus, vicemero ir patarėjo vieno. Tai mes dar kandidatūrų šiuo metu neturime, nes jeigu jos būtų neįsteigtos, tai siūlyti žmogui neišeitų kaip“, – Eltai teigė K. Tubis.

Dėl konkrečių kandidatūrų Anykščių rajono meras teigia visų pirma ketinantis apsitarti frakcijose. Nors K. Tubys akcentuoja, kad vicemerą pateikti yra privaloma per du mėnesius, o savivaldybės administracijos direktorių per 3 mėnesius, pasak jo, šiuos darbus ketinama padaryti greičiau.

„Paskyrėme vieną laikinąjį vadovą – Ramūną Blazarėną. Jis yra Bendrųjų reikalų skyriaus vedėjas, kuris vykdo skyriaus direktoriaus funkcijas, jis jau paskirtas. Ir per tą laiką mes kitą savaitę susitinkame su visomis frakcijos ir pradedame šnekėtis, kokie yra jų planai, pageidavimai ir pan.“, – akcentavo jis.

Anykščių rajono savivaldybės taryboje 7 vietas laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (26,29 proc.). Po 5 mandatus laimėjo socialdemokratai (20,6 proc.) ir konservatoriai (17,25 proc.). Po 4 atstovus taryboje turės Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ (14,9 proc.) ir Liberalų sąjūdis (13,51 proc.).

ELTA primena, kad kovo 5 d. vykusiame pirmajame savivaldybių merų ir tarybų rinkimų ture Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Kęstutis Tubis surinko 29,39 proc. rinkėjų balsų, o antroje vietoje likęs socialdemokratas Dainius Žiogelis – 19,45 proc. balsų.

Visgi, po pirmojo turo Anykščių rajono savivaldybėje kilo teisinis chaosas – Panevėžio apygardos teismui nusprendus, kad politikas yra kaltas dėl prekybos poveikiu, jam uždrausta ketverius metus dirbti valstybės tarnyboje. Kovo 7 d. VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, pašalino K. Tubį iš Anykščių rajono mero rinkimų – antrajame ture turėjo varžytis D. Žiogelis ir dabartinis meras, konservatorius Sigutis Obelevičius.

Pastarąjį VRK sprendimą K. Tubis apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT). Teismas tenkino politiko skundą ir panaikino VRK sprendimą, todėl kovo 14 d. komisija politiką sugrąžino į kovą dėl Anykščių rajono mero pozicijos.

Visgi, pastarieji pokyčiai įvyko jau prasidėjus išankstiniam balsavimui antrame savivaldos rinkimų ture – savo balsus jau buvo atidavę 100 anykštėnų. VRK šiuos rinkėjus kvietė grįžti prie balsadėžių – tokia teise pasinaudojo 64 rajono gyventojai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją