„Kachovkos užtvankos susprogdinimas sukels visą virtinę papildomų humanitarinių problemų Ukrainoje. Užtvanka suanaikinta visiškai ir jos atstatyti neįmanoma.

Sunku patikėti, jog tai ne Rusijos darbas, nes braižas mums gerai pažįstamas: ilga propagandos kampanija ir sunaikinta civilinė infrastruktūra, visiškas abejingumas gyvybei. Jau du metus kiekvienai progai pasitaikius sprogdinamos ligoninės ir mokyklos, apšaudyta Zaporižės atominė elektrinė – dėsningas ir dabar įvykdytas turbūt neatsakingiausias teroristinis išpuolis per visą karą“, – feisbuke rašė eurokomisaras.

Jis atkreipė dėmesį į kelis galimus baisius šio teroristinio akto padarinius.

„Krymas galimai liks be vandens, nors jeigu Rusija šiam ėjimui ilgai ruošėsi – tai galėjo ir sukaupti atsargas. Ūkiai ir namai užlieti, o didžiausia grėsmė – 300 000 gyventojų turinčiam Chersono uostamiesčiui.

Dabar svarbiausia, kad laiku būti evakuoti visi žmonės, kurių gyvybei iškilo grėsmė.

Tai dar vienas karo nusikaltimas ilgoje serijoje Rusijos nusikaltimų. Ir už šį Rusija atsakys pagal Ženevos konvenciją“, – akcentavo V. Sinkevičius.

Kiekviena tokia teroristinė ataka, pasak jo, neišvengiamai padaro ilgalaikę žalą Ukrainai, tačiau kartu tampa paskata Vakarams dar labiau remti užpultą šalį.

„Rusija tragiškai pralaimi ir tai supranta. Bet kaip Ukrainos nesustabdė Mariupolio bombardavimas, Bučos, Hostomelio ir Irpinės/nusiaubimas, taip nesustabdys ir sprogimai Kachovkoje“, – pridūrė V. Sinkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją