„Vakarykštė diena ir vakaras buvo tiesiog gėdingi. Holokausto simboliai, inscenizuoti getai bei kartuvės prie Martyno Mažvydo bibliotekos, kuriuos sveikina mano dabartinės frakcijos kolegos man yra nesuvokiami. Jie tikrai nekviečia atviram dialogui.

Riaušių išvakarėse Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjunga (LVŽS), raginusi „nutraukti nepasiskiepijusių žmonių nuo COVID-19 diskriminaciją“, net ir šiandien neatsitraukia – siunčia sveikinimus „Tautai, atėjusiai apginti savo valstybės ir Laisvės“ ir konstatuoja, kad „Tauta aklai nepaklus prievartos ideologijai ir netarnaus valdžiai“, – rašė L. Savickas.

Politikas teigė, kad jam tai yra nesuvokiami ir milžinišką gėdos jausmą keliantys teiginiai.

„Daugybėje situacijų galima politikuoti, oponuoti bei kritikuoti, bet visada būtina įsivertinti, ar toks elgesys neperžengia ribų. Kiekvieno politiko sąžinės reikalas – savo veiksmus įsivertinti potencialaus poveikio savo valstybei šviesoje“, – teigė L. Savickas.

Politikas sutinka su savo kolegomis, kurie sako, kad Vyriausybė padarė ne viską, kad vakcinacija vyktų sklandžiai.

„Užliūliuota gyventojų aktyvumo Vyriausybė patikėjo, kad jokių aktyvių veiksmų nereikės, o ministras Dulkys tik dabar kartas nuo karto prisiruošia išvykti į regionus. Ir tai daro vis dar vengdamas tiesioginio darbo su žmonėmis, vengdamas paneigti nepagrįstas baimes ir tiesiog neatranda to meduolio, kuris būtų paskatinęs skiepytis.

Tada griebiamasi botago. O ir tas iškomunikuojamas nevykusiai, permetant atsakomybę šeimos gydytojams, autobusų vairuotojams bei parduotuvių apsaugininkams. Toks informacijos vakuumas ir baimė žiūrėti oponentams į akis sukuria erdvę reikštis celofanams, Uspaskichui ir kitiems baimių kurstytojams. Ko jau ko, bet sąmokslo teorijų Lietuvai šiandien reikia mažiausiai“, – rašė L. Savickas.

Nebemato perspektyvų dirbti su LVŽS

Politikas rašė, kad situacija LVŽS pasikeitė.

„Kai sutikau į rinkimus eiti su LVŽS, kalbėjomės apie mūsų Vyriausybės darbų tęstinumą, apie darbus, dėl kurių sutariame ir ką galime nuveikti. Šiuos tikslus aktyviai gyniau ir debatų metu, kuriuose partijos vadovybė prašė atstovauti. Deja, nuo rudens viskas krypsta tik sąmokslo teorijų kurstymo, bandymų rinktis pigius populiarumo taškus bei radikalizavimosi kryptimi.

Negaliu suvokti, kaip gali derėti mokslu pagrįstas Aurelijaus Verygos vertinimas su pono Kepenio bei pono Ąžuolo platinamomis teorijomis apie mistinius gyvūnėlius kaukėse, keisčiausius vakcinų poveikius bei pasaulinį sąmokslą prieš sveikuolius. Tuo labiau – nenoriu būti tapatinamas su tokiais absurdais“, – teigė L. Savickas.

Seimo narys teigė nebematąs galimybės toliau darbuotis LVŽS frakcijos sudėtyje. Prasidėjus artimiausiai Seimo sesijai, jis žada atlikti tam būtinus formalumus.

„Suprantu, kad ponas Karbauskis, ponia Širinskienė ir kiti aktyvūs sąmokslo teorijų kūrėjai viešumoje plėtos keletą naratyvų. Kad jiems būtų lengviau, iš karto pabandau apibendrinti, sutaupysiu laiko: „Savickas parsidavė konservatoriams“, „Jis visada buvo liberalas“, „Viskas dėl homoseksualų partnerystės įteisinimo“, „Tai sąmokslas prieš tradicines vertybes ir vienintelius jų gynėjus“... Daugiau absurdiškų citatų nesugalvoju, bet esu įsitikinęs, kad partijos vadovybės žiedas tikrai sugalvos jų dar daugiau ir dar įvairesnių“, – rašė L. Savickas.

Tomilinas išmestas iš partijos

Neseniai valstiečiai žalieji atsisveikino su savo nariu Tomu Tomilinu. Jis buvo pašalintas iš partijos po to, kai bandė iškelti savo kandidatūrą „valstiečių“ pirmininko rinkimuose ir konfliktų su partijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

Konfliktas tarp T. Tomilino ir partijos lyderio įsibėgėjo tada, kai T. Tomilinas išreiškė palaikymą Laisvės partijos frakcijos teiktam Partnerystės įstatymui.

Po šio T. Tomilino žingsnio jis buvo pašalintas iš šešėlinės „valstiečių“ vyriausybės socialinės apsaugos ir darbo ministro bei kitų partinių pozicijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (666)