Algirdo Batalionas sumontavo siužetą, kuriame į sceną žengia Algirdu prisistatantis karys ir rėžia motyvuojančią kalbą.

Karys Algirdas savo kalbą pradeda pasvarstymais apie emigraciją. Pabrėždamas, kad yra vietų, kuriose gyventi kur kas prasčiau nei Lietuvoje.

„Emigruoti neketinu. Nes esu matęs vietas, kuriose mušamasi dėl šlakelio vandens. Lietuvoje gyventi yra visai neblogai“, - kalba karys, fone šmėsčiojant Afganistano vaizdams.

Po pasvarstymo apie uždarus vakarus Lietuvos klubuose ir savo trumpą šukuoseną, Algirdas pradeda neigti stereotipus apie kariuomenėje neva vis dar dominuojančią rusišką ginkluotę ir „dedovščiną“.

„Taip, aš vairuoju šarvuotį M 113 ir „Hummerį“. Ne BTR'ą. Tačiau aš niekam nelinkiu atsidurti prieš mano sunkųjį kulkosvaidį. Aš neturiu „Kalašnikovo“, tačiau turiu naujutėlaitį G 36. Ir aš nedarau 50 atsispaudimų už bausmę. Bet padarau 80 be „fizo“, - skambant muzikai, vertai kovinio filmo herojiškos atomazgos, tęsia Algirdas.

Žinoma, Lietuvos kariuomenė turi ne viską. To karys Algirdas taip pat neslepia. Kaip ir simpatijos lietuviškam alui.

„Aš neturiu reaktyvinio naikintuvo. Bet nepamirškit to, kad bet kokį svetimą lėktuvą visada numuš mano bičiulis priešlėktuvininkas Mantas. Aš mėgstu lietuvišką alų. Na, o kas pasaulyje jo nemėgsta? Ir taip, aš neturiu nei vieno tanko. Bet joks pasaulio tankas neatlaikys mano prieštankinės sistemos!“ - vis labiau keldamas balsą, aidint ovacijoms, kalba karys.

Galiausiai jis „pakviečia“ visus Lietuvai priešiškus veikėjus pabandyti laimę. „Ir visiems, kurie bandys Gedimino pilies bokšto vėliavą pakeisti kokia nors kita, aš galiu pasakyti tik viena: ateikit čia! Mano vardas Algirdas ir aš tarnauju Lietuvos kariuomenėje!“ - tokiu šūkiu savo kalbą baigia Algirdas.

Siekia parodyti nuoširdaus kario portretą

Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono viešųjų ryšių karininkas, vyresnysis leitenantas Gintautas Ciunis DELFI teigė, jog siužetas paruoštas Vasario 16-ajai. Esą batalionas tiesiog norėjo parodyti, kaip paprastas karys didžiuojasi galįs tarnauti Lietuvos kariuomenėje.

„Motyvacinį klipą padaryti sugalvojome jau anksčiau. Bet taip pat nutarėme jį panaudoti būtent Vasario 16-ajai, pasveikinant karius. Šitas motyvacinis klipas skirtas kariams. Ir tas pats alus, ir visi kiti dalykai – mūsų nuomone, tai yra paprasčiausiai nuoširdu. Grynai dėl nuoširdumo mes jį įdėjome. Kad būtų paprastas, nuoširdus tikro kario pasisakymas prieš visus – ir viskas“, - kalbėjo G. Ciunis.

Pasak jo, batalionas stengėsi sukurti tokį siužetą, kuris ne tik įkvėptų, bet ir keltų norą šiuo vaizdu dalintis su draugais.

„Karys išdidžiai pasidalija „Facebooke“: sako, aš didžiuojuosi, kad tarnauju Lietuvos kariuomenėje. Kol kas taip ir vyksta, jau nuo vakar“, - tęsė G. Ciunis.

Algirdas yra ne Algirdas

Tiesa, ne visas kario Algirdo pasisakymas yra absoliučiai tikslus. G. Ciunis pripažino, kad motyvacinę kalbą rėžiančio kario vardas nėra Algirdas – taip herojus „pakrikštytas“ siekiant siužetą glaudžiau susieti su Algirdo Batalionu.

„Ne, jo vardas ne toks. Bet kadangi Algirdo batalionas tai darė, kažkokį „kreditą“ savo batalionui irgi norisi pasakyti. Todėl pavadinome tą žmogų Algirdu“, - aiškino G. Ciunis.

Algirdo batalionas „Youtube“ sublizgėjo pernai rugpjūtį įkeltu siužetu, kuriame užfiksuotas ne itin sėkmingas durų šturmas karinių mokymų metu. Šis vaizdelis „Youtube“ užfiksavo jau 2,67 mln. peržiūrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1496)