Sąjungos pirmininkas buvusiam liberalcentristų rinkimų sąrašo lyderiui P.Auštrevičiui priekaištavo, kad šis ilgai delsė įstoti į partiją, rašoma "Lietuvos ryte".

Tuo tarpu grupė Liberalų ir centro frakcijos narių trečiadienį parėmė Petro Auštrevičiaus sprendimą įstoti į partiją. "Palaikome ir sveikiname šį tvirtą jo apsisprendimą, kuris sustiprins mūsų vidines pozicijas ir balsą Lietuvos politinėje arenoje", - sakoma kreipimęsi į partijos skyrius.

Buvęs Lietuvos vyriausiasis euroderybininkas P.Auštrevičius birželį kandidatavo į prezidentus, o Seimo rinkimuose buvo įrašytas pirmuoju numeriu LCS kandidatų sąraše.

Praėjusią savaitę P.Auštrevičius įteikė Vilniaus skyriaus Senamiesčio grupei pareiškimą įstoti į partiją, bet sprendimą dėl jo priėmimo dar turi patvirtinti trečiadienį posėdžiausianti skyriaus taryba.

"Tikimės, jog šitas kreipimasis paskatins Vilniaus skyrių priimti P.Auštrevičių. Kreipėmės dėl to, jog pastaruoju metu yra bandymų stabdyti jo priėmimą. Esame įsitikinę, kad tai nesuteikia garbės partijai ir negerina jos įvaizdžio", - žurnalistams sakė vienas iš kreipimąsi pasirašiusių liberalcentristų Eligijus Masiulis.

Kreipimąsi pasirašė 10 iš 19 LCS frakcijos narių.

Tarp pasirašiusiųjų nėra LCS pirmininkui Artūrui Zuokui artimų frakcijos seniūno Algio Čapliko ir frakcijos seniūno pavaduotojo Sauliaus Lapėno.

Kreipimosi taip pat nepasirašė LCS pirmininko pavaduotojas Vytautas Bogušis.

E.Masiulio teigimu, kreipimąsi siūlyta priimti frakcijos vardu, bet minėtiems trims frakcijos nariams išėjus iš posėdžio, neužteko kvorumo sprendimui priimti.

Kreipimęsi taip pat reiškiamas apgailestavimas dėl bandymų šmeižti P.Auštrevičių, raginama nepasiduoti provokacijoms ir dirbti vieningai, kad LCS būtų "realią įtaką valstybės politikoje turinti jėga, o ne vieno ar kelių asmenų interesams dirbanti partija".

Pirmadienį LCS valdybai buvo siūlyta apriboti naujų narių priėmimą iki vasarį numatyto suvažiavimo, kuriame ketinama rinkti naują partijos pirmininką, bet šis siūlymas nesulaukė pritarimo.

Savo ruožtu, valdyba parėmė P.Auštrevičiaus priėmimą į partiją.