„Nekeliu tokio reikalavimo, kad būtinai turi būti teikiamas kandidatas moteris ar vyras“, – sakė S. Skvernelis.

Paklaustas, ar būsimame Ministrų Kabinete bus moterų, jis atsakė: „sunku pasakyti“.

Moterų tarp ministrų Lietuvoje nėra nuo to laiko, kai iš švietimo ir mokslo ministrių pasitraukė Jurgita Petrauskienė, o iš kultūros ministrių – Liana Ruokytė-Jonnson.

Premjeras kol kas nesileido į kalbas apie būsimo Ministro Kabineto sudėtį. Pasak jo, dar anksti apie tai kalbėti. Jis taip pat patikino, kad kandidatūros bus teikiamos raštu.

„Rytoj Vyriausybė grąžins įgaliojimus, tada galėsime pradėti procesą dėl konkrečių pavardžių“, – sakė S. Skvernelis.

Lyčių lygybės klausimas – svarbus svarstant kandidatus į EK

Premjeras nemano, kad kils problemų įgyvendinti naujai išrinktos Europos Komisijos vadovės Ursulos von der Leyen (Ursula fon der Lejen) pageidavimą, kad į Europos komisaro postą būtų deleguojamos dvi kandidatūros – vyro ir moters.

„Mes turime ir vyrų, ir moterų į bet kurias pozicijas. Ar tai būtų ministras, ar eurokomisaras, bet tikrai dažnai tai priklauso ne tik nuo lyties, tiesiog nuo aplinkybių, kuriomis yra skiriama, kaip tas kandidatas yra pateikiamas“, – sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, Lietuva turi ne vieną asmenį, kuris galėtų būti teikiamas kandidatu į Europos Komisiją.

„Vyriausybė dar to klausimo nesvarstė“, – sakė S. Skvernelis.

Liberalai siūlo svarstyti Šimonytės kandidatūrą į EK

Kandidatei į Europos Komisijos (EK) pirmininkus Ursula von der Leyen atskleidus, kad jei ji bus patvirtinta EK Prezidente, ji kreipsis į Europos Sąjungos (ES) valstybes nares prašydama, kad teikdamos kandidatus į Europos komisarus šalys nominuotų ne vieną kandidatų, o du – moterį ir
vyrą, liberalai siūlo svarstyti Ingridos Šimonytės kandidatūrą.

„Esame vienintelė šalis visoje Europoje, neturinti nė vienos moters ministrės Vyriausybės kabinetuose. Yra šansas, kad galime tapti šalimi, neišlaikančia lyčių balanso – tai būtų tarptautinė gėda ir skandalas. Taip pat, ne visos anksčiau ministrėmis dirbusios moterys turi pakankamai patirties, kad jų kandidatūros būtų teikiamos. Siūlome Ministrui Pirmininkui atsakingai rinktis
kandidates ir skatiname pasirinkti buvusios finansų ministrės Ingridos Šimonytės kandidatūrą“, - kritiškai buvusių ministrių sąrašą vertina Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)