Danijos laikraščio „Ekstrabladet“ naujienų portalas paskelbė, kad Kopenhagos Norrebro rajone susirinkę keli šimtai danų statybininkų protestavo dėl darbo sąlygų, o galiausiai puolė lietuvius.

Anot laikraščio, darbininkai iš Lietuvos bandė slėptis automobilyje, bet protestuotojai ant jo užvertė pastolius.

Lietuvos ambasados Danijoje ministras patarėjas Vaidotas Karvelis BNS sakė, kad informaciją kol kas žino tik iš žiniasklaidos.

„Niekas į ambasadą dėl to nesikreipė, nei patys lietuviai, nei Danijos policija ar kitos institucijos“, – teigė diplomatas.

„Turime kanalų profsąjungose, tai ieškome daugiau žinių. Daryti išvadas ne iš pirminių šaltinių ne visada yra paprasta“, – pridūrė jis.

V. Karvelis paragino galbūt nukentėjusius lietuvius kreiptis į ambasadą.

„Tokių atvejų nepraleidžiame pro akis, mums tautiečių situacija rūpi, bet jie kartais ne visada žino, kur kreiptis, arba turi kažkokių kitų motyvų“, – kalbėjo ambasados atstovas.

Danijos profesinės sąjungos 3F sekretorius Rasmusas Kreutzmannas sakė, kad protestu buvo liejamas nepasitenkinimas statybų rangovais.

„Čia dirba lietuviai, kuriems mokama mažiau nei galima, kartais – juodais pinigais. Be to, jie dirba ilgiau nei leidžiama“, – tvirtino jis.

Lietuvos ambasados duomenimis, Danijoje gyvena apie 20 tūkst. lietuvių.