Tokiuose susitikimuose dalyvauja Danijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos gynybos ministrai ir kariuomenės neturinčios Islandijos užsienio reikalų ministerijos atstovas. Švedija ir Suomija nėra NATO narės, o Norvegija ir Islandija nėra prisijungusios prie Europos Sąjungos.

"Danijos ir Norvegijos atstovai patvirtino, kad dalyvaus toliau generuojant NATO pajėgas Baltijos šalių oro policijos misijai", - BNS trečiadienį sakė J.Olekas.

Danija savo karinių oro pajėgų kontingentą į aviacijos bazę buvo atsiuntusi trims mėnesiams 2004 metais, Norvegija - 2005-siais.

Pasak ministro, susitikime jis pristatė Lietuvos, Latvijos bei Estijos, kaip oro policiją priimančių šalių, indėlį į operaciją.

Buvo aptarta, kaip visos susitikime dalyvaujančios šalys prisideda prie NATO Afganistane vadovaujamos Tarptautinių paramos saugumui pajėgų (ISAF) misijos, kurioje dalyvauja 37 valstybės.

Ministrai taip pat aptarė tolesnį aštuonių valstybių karinį bendradarbiavimą, dalyvavimą tarptautinėse operacijose, paramą Ukrainai, pasirengimą lapkričio pabaigoje Rygoje vyksiančiam NATO vadovų susitikimui, kitas Europos Sąjungos bei NATO aktualijas.