Kaip žinia, lietuviai emigrantai nėra mėgstamiausi tikriausiai nė vienoje šalyje, ne išimtis ir Danija, tačiau neseniai danų konservatorių liaudies partija („Det Konservative Folkeparti“) išleido „užstalės dainelę“, - sako Vygantas.

„Joje rašoma apie tris lietuvių vagis kurie sumušė garbingo amžiaus moterį ir apvogė ją (tai, beje, tikra istorija), tačiau daugumai Danijos lietuvių bendruomenės narių šios dainos turinys atrodo ksenofobiškas ir nukreiptas prieš lietuvius“, – patikino jis.

Danų konservatorių liaudies partijos sukurta daina apie Lietuvą

Šia daina pasipiktino ir Lietuvių bendruomenė „Jylland & Fyn, Litauisk forening Jylland & Fyn“.

„Konservatorių sukurta rinkiminė dainelė apie tris lietuvius, kurie apsivogę ir primušę bobutę nusipelno kalėti Lietuvos kalėjime. Kas tai, teisingas laisvas žodis, nevykęs jumoras ar pigiai renkami neišprususių rinkėjų balsai? Visi lietuviai Danijoje, kurie kasdien plušate savo darbovietėse, duokim atsaką Danijos konservatoriams: komentaruose aprašykite savo atliekamą darbą, darbo stažą ir pasiekimus. Dalinkitės šiuo post'u su draugais ir kolegomis danais. Paskleiskime alternatyvių lietuvio įvaizdį Danijoje, neleiskime vienam šaukštui deguto gadinti visą medaus statinę!“, – ragino jie.