Sekmadienį lėtai besiskverbiantis rytų kryptimi šaltesnio oro frontas didesnio aktyvumo neįgaus. Tad lietus plačiau šalyje neišplis. Dieną trumpo lietaus su perkūnija tikimybė didesnė bus kraštiniuose rytiniuose rajonuose. Tačiau kaitra iš didesnės šalies dalies jau bus išstumta ir pasitrauks į rytinį šalies pakraštį. Vilnius, Utenos apskrityse temperatūra dar kils iki 30-31 laipsnio karščio, kitur svyruos nuo 24 kraštiniuose vakariniuose rajonuose iki 27-29 laipsnių centriniuose. Pūs nuo silpno iki vidutinio šiaurės vakarų, šiaurės vėjas. Kai kuriuose rytiniuose rajonuose, kilus perkūnijos debesiui, galimi trumpi stiprūs vėjo gūsiai.

Tačiau, trumpam atslūgusi kitos savaitės pradžioje, vėjui pasisukus iš rytų, kaitra vėl sugrįš į šalį. Temperatūra dienomis vėl kils iki 30-32, ar net 33-34 laipsnių. Mažai gaivins ir šiltos, apie 18-20 laipsnių šilumos naktys. Dienomis vietomis formuosis išsibarstę trumpo lietus su perkūnija debesys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)