Tokiam Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) siūlymui trečiadienį pritarė Vyriausybė. Su sprendimu sutinka ir Vilniaus kolegija, kuri taip pat naudojasi buvusio LEU patalpomis, sakoma ŠMSM pranešime.

Perduodamos patalpos, esančios aukštosios mokyklos mokomajame-laboratoriniame korpuse (Studentų g. 39) ir šiuo metu valdomos Vilniaus kolegijos, padės užtikrinti Trečiojo amžiaus universiteto veiklos tęstinumą. Jas numatoma naudoti, organizuojant paskaitas ir seminarus vyresnio amžiaus žmonėms, taip pat konferencijas ir susitikimus su Lietuvos ir užsienio šalių lektoriais. Įrengta infrastruktūra padės klausytojus mokyti naudotis kompiuteriais ir išmaniaisiais įrenginiais, organizuoti įvairius renginius.

Asociacija Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universitetas rūpinasi vyresnio amžiaus žmonių geresne socialine integracija į visuomenę, skatina jų produktyvų ir turiningą gyvenimą.

Praeitų metų spalį Švietimo, mokslo ir sporto ministerija kartu su Sveikatos apsaugos, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijomis bei Nacionaline trečiojo amžiaus universitetų asociacija ir kitomis suinteresuotomis šalimis pasirašė susitarimą dėl bendradarbiavimo, formuojant ir įgyvendinant aktyvaus senėjimo ir vyresnio amžiaus asmenų socialinės įtraukties politiką.

Susitarimu, kaip primenama ŠMSM pranešime, siekiama sudaryti sąlygas vyresnio amžiaus asmenims gyventi visavertį asmeninį, visuomeninį, profesinį ir kultūrinį gyvenimą, tobulinti skaitmenines kompetencijas bei gebėjimus naudotis informacinių technologijų teikiamomis galimybėmis ir kt.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją