Antradienį į posėdį susirinkę Kauno miesto tarybos kolegijos nariai svarstė, kaip racionaliau naudoti savivaldybės turimas patalpas. Šiuo metu savivaldybės administracijos padaliniai (be seniūnijų) ir prižiūrimi pastatai išdėstyti 23 adresais visame mieste. Dalis jų priklauso savivaldybei, o dalis yra nuomojama.

"Būtina dar kartą atidžiai peržiūrėti, kokias patalpas turi savivaldybė, jas inventorizuoti ir naudoti racionaliai. Keista, kai savivaldybė pati išnuomoja savo patalpas, o paskui pati iš kažko nuomojasi ir moka didesnę kainą. Manau, kad šitoje srityje galima nemažai sutaupyti", - svarstė miesto meras Andrius Kupčinskas.

Šiuo metu savivaldybės administracija nuomojasi patalpas Laisvės alėjoje, J.Gruodžio, K.Donelaičio ir M.Dobužinskio gatvėse.

A.Kupčinskas siūlė dalį administracijos skyrių įkurti mokyklose.

"Ne kartą kalbėta, kad mieste mažėja mokinių skaičius, o kai kurias mokyklas teks jungti, todėl būtų logiška dalį skyrių perkelti į kurios nors mokyklos pastatą", - sakė miesto vadovas.

Anot pranešimo, kurios mokyklos bus jungiamos, paaiškės jau artimiausiu metu, kai miesto taryboje bus patvirtintas švietimo įstaigų optimizavimo planas.

Antradienį kolegijos nariai nutarė rekomenduoti savivaldybės administracijai po kelių mėnesių, kai baigsis patalpų nuomos sutartys, jų nebepratęsti ir administracijos padalinius įkurti savivaldybei priklausančiuose pastatuose.