Apie narystės Tėvynės sąjungoje-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijoje stabdymą R. J. Dagys pranešė antradienio rytą, prieš pat partijos Priežiūros komiteto posėdį, kuriame, kaip teigia partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, bus svarstomas R. J. Dagio elgesys.

G. Landsbergis BNS teigė, kad Priežiūros komitete bus svarstomi trys skundai, kurie buvo gauti dėl R. J. Dagio elgesio: „Partijos nario susispendavimas teisiškai neatleidžia nuo partijos nario pareigų, tik panaikina jo, kaip partijos nario, teises. Mano žiniomis, partijos Priežiūros komitetas šiandien ketina įvertinti R. J. Dagio veiklą, nes yra gauti net trys skundai dėl Seimo nario sisteminio veikimo prieš kitus partijos kolegas, partijos iškeltą kandidatą prezidento rinkimuose, taip pat dėl partijos bendrai priimtų pozicijų nesilaikymo“.

DELFI susisiekus su R. J. Dagiu, šis nenorėjo paaiškinti, apie kokius jo veiksmus kalbėjo G. Landsbergis. „Tiesiog keliamos papildomos insinuacijos ir kokios nors abejonės tam, kad pabėgtų nuo pagrindinio klausimo svarstymo, ar partijos vadovybė laikosi krikščioniškos pasaulėžiūros, o tai numatyta mūsų programoje“.

R. J. Dagys teigė, kad nevykdė jokios veiklos prieš prezidento rinkimuose konservatorių keltą kandidatę Ingridą Šimonytę. „Niekur jokioje viešoje erdvėje nerasite kokių nors pasisakymų, agitavimų ar ko nors. Galite „Facebook“ peržiūrėti. Tuo metu, kol vyko rinkimų kampanija, nieko nedariau, priešingai – kai kuriuose pasisakymuose elektroninėse diskusijose sakiau, kad partija yra iškėlusi kandidatą ir mes turime laikytis oficialios partijos pozicijos. O ką ten mėgina surasti ir pritraukti, nes tai, deja, tampa įprasta barnio filosofija, barnio elgesys, tai aš tikrai nesivelsiu į tuos dalykus“, – DELFI kalbėjo Seimo narys R. J. Dagys.

Išgirdęs klausimą apie skundus dėl „sisteminio veikimo prieš kitus partijos kolegas“, atsakė: „Aš tikrai nesivelsiu į jokius asmeniškumus. Ne čia klausimo esmė“.

Jis tvirtino, kad situacijos esmė – partijos ir jo paties požiūrių nesutapimas. „Todėl stabdau narystę partijoje ir nemanau, kad asmeniškumai ką nors duoda svarstant tokius klausimus. Visi žmonės turi savo pažiūras, savo įsitikinimus ir mes turime vertinti jų veiksmus ir užimamą poziciją“, – kalbėjo R. J. Dagys.

Apie narystės partijoje stabdymą pranešęs parlamentaras teigė, kad partijos vadovybė jį kaltina nepaklusus TS-LKD Prezidiumo įpareigojančiam sprendimui nepalaikyti daugelio Lietuvos tėvų raginimo taisyti įstatymą taip, „kad būtų kuo tiksliau reglamentuota ir užtikrinta Konstitucijoje įtvirtinta teisė tėvams auklėti savo vaikus, apsaugant juos nuo perteklinio valdžios kišimosi“.

„Manau, kad partijos vadovybės atstovų užimta pozicija šiuo ir kitais klausimais prieštarauja krikščioniškoms vertybėms, įtvirtintoms TS-LKD programoje. Tai nuoseklus siekis, išvengiant sąžiningų diskusijų, partijoje įtvirtinti liberalią pasaulėžiūrą. Apgailestauju, kad buvo atsisakyta tikros ir atviros diskusijos apie partijos pasaulėžiūrą ir ateitį“, – pranešime apie narystės stabdymą teigė parlamentaras.

Seimo narys teigė, kad dar nepriėmė sprendimo, ar sustabdžius narystę partijoje likti TS-LKD frakcijoje.