„Vasario 8 dieną planuojame suvažiavimą, steigėjai yra renkami, ir mes suvažiavimą turėsime. (…) Jeigu aš sakau, kad kuriame partiją, tai savaime suprantama, kad du tūkstančiai narių turi būti“, – sakė R. J. Dagys.

Pasak politiko, partija bus krikščioniškų demokratiškų pažiūrų. Jo teigimu, į partijos kūrimo procesą jau yra įsijungę apie 200 žmonių, kurie renka parašus beveik visoje Lietuvoje.

R. J. Dagys patvirtino, kad tarp tų, kurie jungiasi prie jo partijos, yra buvusių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narių.

Jis taip patvirtino portale lrt.lt paskelbtą informaciją, kad prie jų komandos kviečia jungtis ir iš Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos pasitraukusį Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį.

„Mes kalbamės su juo“, – sakė R. J. Dagys.

Seimo pirmininkas nei patvirtina, nei neigia tokios galimybės.

„Seimo pirmininkas pritaria politinėms jėgoms, besikuriančioms pozityviai tęstinei Vyriausybės veiklai remti“, – tokį V. Pranckiečio atsakymą perdavė jo atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Kviečia jungtis Pranckietį

DELFI primena, kad R. J. Dagys atsiskyrė nuo konservatorių ir prabilo apie naujos politinės jėgos kūrimą po to, kai Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai pareiškė, kad jis nebegalės su jais dalyvauti 2020 m. Seimo rinkimuose.

Tokiam partijos Priežiūros komiteto sprendimui pritarė TS-LKD prezidiumas. Sankcijos R. J. Dagiui pritaikytos po to, kai išsiskyrė jo ir partijos pozicijos dėl vaiko teisių apsaugos ir pasisakymų apie tuomet partijos remiamą kandidatę į prezidentes Ingridą Šimonytę.