R. J. Dagys taip pat neslepia, kad naujos partijos, kurios preliminarus pavadinimas yra Krikščionių sąjunga „Santarvė ir gerovė“, ambicijos yra nukreiptos į kitų metų Seimo rinkimus bei patvirtino, jog partijos kūrimo procese dalyvauja ir dalis konservatorių.

„Šiuo atveju mūsų kažkiek kitoks požiūris į patį procesą – mes manome, kad partijos kūrimo procesas turi būti atviras visiems, tiesiog tai yra žmonių iniciatyva, kuri turi būti įgyvendinta tų žmonių, kurie turi atitinkamas pažiūras ir vertybių sistemą. Tai yra to judėjimo stiprioji dalis. Kiti mano, kad galbūt forumas būtų ta organizacija, kuri kurtų politinę partiją. Aš manau, kad šitas kelias yra uždaresnis ir turi savo silpnų vietų, ir ta vienos visuomeninės jėgos kontrolė daug kam kelia klausimų, bet aš tikrai šito dalyko nesureikšminčiau“, – sprendimo kurti naują partiją priežastis ELTAI įvardijo R. J. Dagys.

Vis dėlto politikas pabrėžė, kad asmeniškumų tarp buvusių bendraminčių nėra, ir patikino, jog dialogas toliau vyksta.

„Asmeninių ar kokių nors kitų dalykų nėra. Mes nusprendėme kurti politinę partiją, kuri kvies visus žmones į ją burtis. Partijos preliminarus pavadinimas yra Krikščionių sąjunga „Santarvė ir gerovė“. Pradėsime rinkti steigėjų parašus, kurdami atvirą politinę partiją, į kurią buriami žmonės, turintys aiškias krikščioniškas ir tautines vertybes ir kurie mano, kad ta politinė partija turi būti sukurta“, – partijos planus aiškino R. J. Dagys.

Nauja politinė jėga, pasak Seimo nario, turi būti atvira visuomenei. Priešiškumas sistemai naujoje partijoje neturi dominuoti, nes tikslas, tvirtina R. J. Dagys, yra „taisyti esamą padėtį, o ne griauti esamą sistemą“.

„Lietuvai reikalinga krikščioniška jėga, kuri nuosekliai galėtų stengtis įgyvendinti tas krikščioniškas vertybes, – ne kaip nors po truputį, fragmentiškai, bet tiesiog nuosekliai, kad žmonės matytų, kas tai yra, nes dabar, kai dominuoja ištisai liberali žiniasklaida ir liberalūs ekspertai, jie iš esmės atstovauja labai aiškios pasaulėžiūros, bet labai siauram žmonių ratui.

Likusi dalis, sudaranti daugumą mūsų žmonių, kurie nebūtinai yra krikščionys, bet vadovaujasi prigimtinėmis nuostatomis, požiūriu į šeimą, – jų atstovavimas yra žymiai menkesnis, ir tai mūsų valstybėje sukelia tam tikrą, visiškai nereikalingą įtampą ir apsunkina dialogą“, – kalbėjo R. J. Dagys ir pridūrė, kad partijos kūrimo procese dirba ir buvę kolegos iš Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) partijos.

„Dalis tų žmonių čia jau ir dirba“, – patvirtino politikas.

ELTA primena, kad TS – LKD Priežiūros komitetas birželio pabaigoje sustabdė R. J. Dagio narystę partijoje vieniems metams ir uždraudė kandidatuoti artimiausiuose Seimo rinkimuose, šiam prabilus apie TS – LKD vadovybės atstovų spaudimą dėl jo elgesio priimant Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas. Vėliau pats parlamentaras paskelbė ne tik stabdąs savo narystę partijoje, bet ir sudalyvavo V. Sinicos rugsėjį vykusiuose rinkimuose į Seimą Žirmūnų apygardoje kandidatavusio Dovilo Petkaus inicijuotame naujai kuriamos politinės partijos, kurios kvietimą burtis pasirašė ir rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvavęs profesorius Vytautas Radžvilas, pirmajame susitikime.