Socialdemokratams paskelbus savo kandidatus į ministrus, vienas iš „valstiečių“ derybininkų dėl Vyriausybės Povilas Urbšys viešai išsakė abejones dėl D. Petrošiaus galimybių eiti šias pareigas. P. Urbšys kalbėjo apie galimas D. Petrošiaus šeimos sąsajas su prieštaringai vertinamu Tauragės verslininku Arūnu Pukeliu, pravarde Švinius. D. Petrošius dėl apie jį paskleistos informacijos kreipėsi į teisėsaugą.

D. Petrošiaus išplatintame pranešime rašoma:

Norėdamas apsaugoti savo šeimą ir užkirsti kelią tolimesnei šmeižto kampanijai atsiimu savo kandidatūrą į teisingumo ministro postą. Aš, kaip ir premjeras Saulius Skvernelis, teigiu, kad šeima man svarbiau už postus ir karjerą.

Tokiu savo žingsniu siekiu apsaugoti ir būsimąją Vyriausybę nuo nereikalingų intrigų bei trukdžių dirbti. Nenormalu, kai vieno ar kelių asmenų šmeižtas tampa įtakos įrankiu būsimajai Vyriausybei ir jos vadovui.

Premjero S. Skvernelio prašau viešai paskelbti specialiųjų tarnybų pažymą apie mano asmenį ar bent jau bendrą šios pažymos turinį. Drąsiai teigiu, kad šioje pažymoje nebus, nėra ir negalėjo būti jokios mano asmenį kompromituojančios informacijos. Prasimanymai ir šmeižtas negali būti tiesa.

Nebūdamas ministru matau daugiau galimybių apginti savo ir šeimos garbę bei orumą teisiniais būdais.