Iš pradžių paskelbta, kad atsistatydina visi trys aplinkos viceministrai: „tvarkiečiai“ Daiva Matonienė bei Almantas Petkus ir socialdemokratas Linas Jonauskas. Penktadienis bus paskutinė jų darbo diena Aplinkos ministerijoje.

Aplinkos ministro pareigas laikinai einantis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius pasirašė įsakymą dėl viceministrų atleidimo, jiems prašant.

Vadovaujantis Valstybės tarnybos įstatymu, tokiais atvejais, kai tarnautojai iš pareigų atsistatydina savo noru, išeitinės išmokos jiems nėra mokamos, pažymima ministerijos pranešime.

Kiek vėliau Susisiekimo ministerija paskelbė, kad iš pareigų traukiasi ir susisiekimo viceministrai: Saulius Girdauskas, Vladislavas Kondratovičius ir Arijandas Šliupas. Paskutinė jų darbo diena - penktadienis.

Darbietis S. Girdauskas kuravo geležinkelių ir vandens transporto klausimus, Lenkų rinkimų akcijos deleguotas V. Kondratovičius - kelių ir kelių transporto, saugaus eismo, transporto tranzito ir logistikos veiklos sritis, o socialdemokratų pasirinktas A. Šliupas dirbo ties civilinės aviacijos, elektroninių ryšių ir pašto, plėtros ir inovacijų, informacinės visuomenės plėtros ir tarptautinių ryšių klausimais.

Prezidentės D. Grybauskaitės perspėjimų dėl įtartintų viceministrų sulaukusi valdančioji koalicija praėjusią savaitę nusprendė, jog įgaliojimus grąžindami ministrai atleis visus viceministrus, o naujai patvirtinus kabinetą, savo komandas formuos iš naujo.

D. Grybauskaitė, iš Specialiųjų tyrimų tarnybos gavusi vadinamąjį „juodąjį" sąrašą su viceministrų pavardėmis, paskelbė netvirtinsianti ministrų, kurie neatleis abejones sukėlusių viceministrų. Kitu atveju, prezidentės vertinimu, valdančiuosius būtų galima vadinti „kriminaline“ koalicija.

Antradienį premjeras Algirdas Butkevičius žurnalistams teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos pateiktoje informacijoje buvo duomenys apie aštuonis viceministrus ir jie nebus kviečiami į iš naujo formuojamas komandas.

Iš pareigų jau anksčiau pasitraukė socialdemokratų deleguotas teisingumo viceministras Saulius Stripeika ir darbiečių žemės ūkio viceministras Rytis Šatkauskas.