„Yra toks pavojus", - antradienį interviu Žinių radijui į klausimą, ar Rusijos veiksmai nepakenks Rytų partnerystės programai, atsakė L.Jonavičius.

„Kas stebi įvykius Rytų partnerystės erdvėje, akivaizdu, kad Rusija daro gan rimtus žingsnius, kad sustabdytų šių šalių eurointegracijos procesą. Nesenas pavyzdys - Armėnija iš esmės buvo priversta atsisakyti eurointegracinės perspektyvos ir prakalbo apie narystę Muitų sąjungoje, vėlgi sprendimai tokie buvo priimti su aktyvia Rusijos pagalba", - kalbėjo prezidentės patarėjas.

Pasak jo, Rusijai pakėlus dujų kainas Armėnijai, ši „neturėjo manevro laisvės".

„Vėlgi matydami kitus veiksmus, prieš Ukrainą, Moldovą, „vyno karai", „šokolado" karai, bet kokie kitokie karai, matome, kad Rusija dirba labai aktyviai, nepaisydama prisiimtų tarptautinių įsipareigojimų, siekdama „atmušti" Rytų partnerystės šalis nuo ES", - sakė L.Jonavičius.

Europos Parlamentas reaguodamas priėmė rezoliuciją, kuria paragino Rusiją netrukdyti Rytų partnerystės šalims integruotis į Europą.

Rytų partnerystės programa, kurioje dalyvauja Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Gruzija, Moldova ir Ukraina, yra vienas iš Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų.