Pirmadienį D. Grybauskaitė pareiškė, kad „naujas formas įgavę oligarchiniai dariniai skaldo ir dalinasi Lietuvą, nutolindami mūsų geresnio gyvenimo viltis“. Kas tie „oligarchiniai dariniai“?

Konservatoriai, anot TV3, vienu šių darinių įvardija koncerną „Icor“ (buv. „Rubicon Group“), kurio šešėlio nenusikrato iššūkį D. Grybauskaitei mesti sumanęs Vilniaus meras Artūras Zuokas. „Lietuvos ryto“ apžvalgininkas Vytautas Bruveris nurodo dar vieną verslo interesų grupę, kuri Prezidentūrai kelia antipatiją. Tai D. Mockus ir „MG Baltic“.

Tačiau pats multimilijonierius TV3 teigė apskritai nelaikantis savęs oligarchu.

„Aš manau, kad mes priklausome prie atsakingo verslo. Nesitapatinu aš su jokiais oligarchais. Ir nemanau, kad dėl to reikėtų man teisintis. Manau, reiktų klausti prezidentės: jinai pasakė A, jinai turi pasakyti B. Kodėl mes turime už ką spėlioti?“ - D. Grybauskaitės užuominas apie oligarchus komentavo D. Mockus.

Televizijos laida primena, jog kartais vis pasigirsta gandų, kad vienas turtingiausių žmonių gali ir pats pasukti į politiką bei siekti prezidento posto. Tačiau D. Mockus užtikrina apie tai negalvojantis.

„Ne, aš versle. Man pilnai užtenka to, ką aš darau“, - sakė verslininkas.

Žurnalo „Veidas“ pernai skelbtame turtingiausių šalies žmonių reitinge D. Mockus rikiavosi penktas. Jo turtas įvertintas apie 800 mln. Lt.

TV3 „Žinios“ pastebi, jog daugelis turtingųjų D. Grybauskaitės valdymo metais pasitraukė į antrąjį planą ar netgi į užsienį. Atominių ambicijų per „Leo LT“ siekęs vadinamasis „VP dešimtukas“ subyrėjo, „Snoro“ akcininkai Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas glaudžiasi Londone, Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas – Rusijoje.