"Tai, kas vyksta Ukrainoje, jau visiškai nebepateisinama, ir netgi aš vadinčiau nusikalstama. Tai taikau abiem pusėms - ir valdžiai, ir daliai opozicijos, kuri agresyviai provokuoja labai agresyvius veiksmus, kurie privedė ne tik prie kraujo praliejimo, bet ir prie žmonių žūties", - po suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo krikštynų ceremonijos Pietų Korėjos Ulsano mieste Lietuvos žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

"Ukraina tikrai priartėjo prie pilietinio karo slenksčio, ir jokia tarptautinė bendrija ir bendruomenė tokių veiksmų negalės palaikyti. Tai, kad ši valdžia ir toliau save kompromituoja, visiškai akivaizdu", - kalbėjo šalies vadovė.

Anot jos, tarptautinė bendruomenė turi imtis veiksmų

"Pasmerkimai abiem pusėms yra neišvengiami. Mes artėjame prie rimtų sankcijų visai Ukrainai. Jeigu nebus sustabdytas kraujo praliejimas ir jėgos panaudojimas, be jokios abejonės, nebus palaikymo nei tokiai valdžiai, nei tokioms jėgoms iš opozicijos", - kalbėjo D.Grybauskaitė.

Anot jos, Ukraina gali sulaukti sankcijų ne tik Europos Sąjungos (ES), bet ir tarptautiniu mastu.

Prezidentė ragina valdžią tartis su opozicija, o tarptautinę bendruomenę - imtis visų priemonių padėti Ukrainai rasti taikų sprendimą.

Kijeve per smurto protrūkį, kuris prasidėjo antradienį ir toliau tęsiasi, žuvo bent dvi dešimtys 14 protestuotojų ir milicininkų. Daug aukų žuvo nuo šautinių žaizdų. Dar šimtai žmonių buvo sužeisti, dešimtys jų yra sunkios būklės, pranešė milicija ir opozicijos atstovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (416)