Poškonių kaime lietuviškos mokyklos teritorijoje įsikūrusioje stovyklavietėje vasaroja 100 vaikų. Šiemet prie jaunųjų Lietuvos šaulių prisijungė Vilniaus krašto tautinių bendrijų nariai bei 10 paauglių iš Ukrainos.

"Lietuva yra mylima ir, reikalui esant, būtų ginama visų tautybių Lietuvos piliečių. Tai įrodo šioje stovykloje ir visoje šaulių sąjungos veikloje dalyvaujantys lietuviai, lenkai, rusai, kitų tautybių žmonės, norintys išmokti ginti savo šalį. Būdami vieningi esame nenugalima jėga", - šalies vadovę cituoja Prezidentūros spaudos tarnyba.

Šią vasarą 55 Lietuvos šaulių sąjungos stovyklose atostogauja apie 4,5 tūkst. šalies vaikų. Jaunieji šauliai mokosi teorinių ir praktinių karinių dalykų, dalyvauja įvairiose pratybose. Šalies vadovės teigimu, tokios stovyklos ne tik ugdo pilietiškumą ir skiepija meilę Lietuvai, bet ir suvienija mūsų šalyje gyvenančias tautines bendruomenes.

Lietuvos šaulių sąjunga įkurta 1919 metais. Sovietinės okupacijos metu organizacijos veikla buvo sustabdyta. Ji buvo atkurta 1989 m. rugsėjį. Pastaruoju metu nuolat augančioje sąjungoje yra beveik 9 tūkstančiai savanorių.