Socialinio tinklo profilyje prezidentė atsakė į klausimus dėl „kolaboravimo“ su Mykolo Burokevičiaus komunistais bei darbo Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė DELFI patvirtino, kad D. Grybauskaitė išties nusprendė atsakyti į visuomenei kylančius klausimus oficialioje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Vakar paskelbus apie kandidatavimą antrai kadencijai buvo išreikšta daug palaikymo, bet ir kilo klausimų, esą anksčiau žmonės balsavo, bet dabar kyla klausimų. Todėl prezidentė nusprendė į juos atsakyti savo socialinio tinklo paskyroje. Ji tai padarė pati“, - sakė D. Ulbinaitė.

Prezidentė D. Grybauskaitė atsakė į tris svarbiausius klausimus dėl savo biografijos detalių.

„Paskelbusi apie tai, kad sieksiu prezidento posto, sulaukiau ne tik palaikymo, bet ir klausimų, susijusių su mano biografija. Todėl dar kartą mėginsiu atsakyti tiems, kas sukluso girdėdamas įvairų skleidžiamą melą apie mane“, - rašo D. Grybauskaitė.

DELFI primena, kad klausimų dėl kai kurių D. Grybauskaitės biografijos detalių kilo TV3 televizijos eteryje neparodžius iš anksto anonsuotos žurnalistės Rūtos Janutienės laidos „Paskutinė instancija“, kurioje buvo kalbama apie prezidentę. Televizija vėliau nutraukė sutartį su R. Janutienės vedamų laidų kūrėjais, o pati žurnalistė tuomet teigė susidūrusi su cenzūra.

Pernai Sausio 13-osios proga kalbėdamas Seime signataras Zigmas Vaišvila užsipuolė prezidentę, kad ši 1990 m. liepos mėnesį gavo premiją už gerą darbą Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje. Z. Vaišvila teigė, kad šiuos faktus jis sužinojo iš žurnalistės R. Janutienės.

R. Janutienė vėliau parašė knygą apie D. Grybauskaitę, kurioje kėlė klausimus tiek dėl premijos, tiek dėl D. Grybauskaitės tėvo Polikarpo Grybausko tarnybos, esą šis galėjo būti NKVD seržantas.