„Šią Vasario 16-ąją pasitinkame kaip niekada aiškiai suvokdami, koks svarbus yra valstybės gimtadienis, kad esame laisvi ir niekas nežygiuoja per mūsų žemę. Todėl didžiuojamės, kad beveik prieš šimtą metų mūsų Nepriklausomybės Akto signatarai išdrįso pasakyti, kad mūsų tauta nori ir bus laisva, išdrįso pasirašyti Nepriklausomybės Aktą, nors kiekvienas rizikavo savo gyvybe“, – sakė Prezidentė.

Pasak Prezidentės, jei Lietuvai vėl teks susidurti su panašiais iššūkiais, kiekvienas turėsime pasirinkti. Tačiau mūsų valstybės istorija rodo, kad Lietuvoje visada buvo ir bus Nepriklausomybės signatarų, kurie pasirašys už Laisvę.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Prezidentės gėlių kompozicijos taip pat bus padėtos prie paminklų, skirtų Vasario 16-osios Akto signatarams, nužudytiems Sibiro platybėse, Kazimierui Bizauskui, Pranui Dovydaičiui ir Vladui Mironui atminti, taip pat ant signataro Jono Vileišio kapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (501)