Algirdą Butkevičių taip pat žada apklausti ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT aiškinasi, ar neva skubotas vyriausybės sprendimas panaikinti kurortų zonas nėra susijęs su Vijūnėlės dvaro statyba Druskininkuose.

Praėjusį penktadienį apklaustas aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas teigė, kad nesijaučia padaręs nieko blogo, ir aiškina, jog nutarimą dėl kurortinių zonų reikėjo keisti.

Pirmadienį šiame tyrime bus apklaustas ir Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Vėliau – ir pats ministras pirmininkas.

Kitame tyrime STT jau apklausė ir sveikatos apsaugos ministrę Rimantę Šalaševičiūtę, kuri, greičiausiai antradienį, premjerui žadėjo įteikti atsistatydinimo pareiškimą.

Trauktis iš pareigų ją paragino ir prezidentė, ir premjeras, ir socialdemokratų partijos atstovai, po to, kai sveikatos apsaugos ministrė prisipažino davusi kyšį medikui ir buvo apklausta Šiaulių ligoninės korupcijos byloje.

Įtarimų šešėlis krenta ir ant žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės, kurios žinioje esanti tarnyba, kaip įtariama, gerokai brangiau nei rinkos kaina pirko maistą skurstantiesiems.