„Šis apdovanojimas yra ir visos Lietuvos įvertinimas už pastangas, pasiaukojimą ir susitelkimą įveikiant ekonominę krizę. Lietuva yra pavyzdys visai Europai“, - teigia D.Grybauskaitė

Trečiadienį D.Grybauskaitė dalyvaus Karolio Didžiojo premijos forume „Europa - quo vadis?“, kuriame su Europos politikos, ekonomikos ir finansų ekspertais diskutuos apie Europos ateitį.

Prezidentė taip pat susitiks su Reino - Vestfalijos technikos universiteto studentais ir akademinės bendruomenės nariais. Šiame susitikime dalyvaus ir Europos universitetuose studijuojantis Lietuvos jaunimas.

Vėliau Prezidentė apžiūrės istorinę Acheno Katedrą ir lankysis Acheno miesto šventėje, kuri vainikuos visą mėnesį Lietuvos pristatymui Vokietijoje vykusius renginius.

Apdovanojimo ceremonija įvyks ketvirtadienį Karolio Didžiojo rūmuose, dabartinėje Acheno rotušėje. Joje iškilmingą sveikinimo kalbą „Laudatio“ sakys Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schultzas.

Politikos "Oskaru" vadinamas apdovanojimas Prezidentei skirtas už Lietuvos indėlį siekiant Europos Sąjungos vienybės ir visos Europos ekonominio stabilumo. Apdovanojimo komitetas taip pat pabrėžia Prezidentės vaidmenį vykdant ES biudžeto reformą ir užtikrinant Baltijos valstybių dinamišką raidą.