O „pelėms“ šalies vadovė papasakojo dar negirdėtų dalykų iš savo gyvenimo.

Pokalbio su Mauzeriu ir Sūrskiu įrašas patalpintas oficialiame Prezidentūros „YouTube“ kanale. Kaip ir galima tikėtis, pašnekesio būta rimto.

Pelės kalbą pradėjo nuo euro įvedimo – primindamos interneto hitu tapusį protestuotojų prieš euro reikalavimą litus į eurus keisti „santykiu 1:1“. Ar D. Grybauskaitė valiutos keitimo kurso nelaiko klaida?

„Klaida, ko gero, ne mano. Matyt, premjeras padarė klaidą. Reiks jam pasakyti“, - pokštu į pokštą atsakė prezidentė.

Pasirodo, D. Grybauskaitė turi ir lig šiol nuslėptų talentų. R. Šapausko personažo paklausta, ar moka „kaip paprasta moteriškė su virbalais megzti“, šalies vadovė pasigyrė tikrai neprastais įgūdžiais.

„Vat, moku. Ir ypač kojines gerai mezgu. Ir teko jaunystėje net megztinį nusimegzti. Rimtai. Ir netgi iš didelių vyriškų kojinių. Nes nebuvo kur pirkti tuo metu, parduotuvės buvo tuščios. Taigi ardžiau kojines ir mezgiau sau megztinį“, - prisiminė D. Grybauskaitė.

Nors prezidentė akivaizdžiai stengėsi įsijausti į vaidmenį ir tramdyti juoką, tai pavykdavo ne visada. Kai A. Ramanausko personažas priminė D. Grybauskaitės susitikimą su „Hilarija Klinton“, šalies vadovė neišlaikė.

Sūrskis konstatavo, kad D. Grybauskaitė nėra „žmogus-voras“. „Jūs esat žmogus-žmogus“, - sakė A. Ramanausko personažas. Ir čia jis paklausė „apie žmones“: kuris premjeras – Algirdas Butkevičius ar jo pirmtakas Andrius Kubilius – dirba geriau? Ir kuris jos labiau bijo.

„Ir su anuo, ir su šituo sutariu. Na, būna visko“, - išsisuko D. Grybauskaitė.

Na, o Mauzeris nepasikuklino ir paklausė, ar prezidentei netrūksta daugiau galių. Pavyzdžiui, telepatinių, gydomųjų ar „per sieną daiktus judinti“. Čia D. Grybauskaitė tiesaus atsakymo nevengė.

„Svajoju. Ir ypač telepatinių – žmones judinti. Nes galbūt ir kai ką norėčiau išsiųsti ir neparsiųsti. Arba gydomųjų galių. Pavyzdžiui, išgydyti nuo vogimo, korupcijos, melavimo – tokių polinkių. Tai tų galių tikrai reikėtų. Ir būtų tikrai verta pakeisti Konstituciją vien dėl jų „, - atviravo prezidentė.