Kaip nurodo Prezidentūra, D.Grybauskaitė svarbiausiomis savo veiklos ir valstybės sritimis įvardijo gynybos stiprinimą, nacionalinio, socialinio saugumo užtikrinimą, kovą su korupcija ir teisinės valstybės, pilietinės visuomenės stiprinimą, užsienio politikos pasiekimus.

D.Grybauskaitė pažymi, jog 2015-aisiais buvo priimtas sprendimas grąžinti šauktinius, didintas gynybos finansavimas, vyko kariuomenės plėtra ir modernizavimas, įkurta NATO vadavietė ir dislokuota NATO technika, priimti teisės aktai, stiprinantys kova su draudžiamos informacijos skleidėjais.

Šalies vadovė mini ir sprendimus dėl vaikų globos sistemos pertvarkos, didinant jaunimo užimtumą, Seimo patvirtintas pataisas dėl skaidresnių rinkimų, dvigubos pilietybės nusipelniusiems asmenims, valstybės ir savivaldybių įmonių paramos apribojimų, vykdomą teismų sistemos atsinaujinimą. Užsienio politikoje prezidentė akcentuoja Europos energetinės sąjungos sukūrimą, Lietuvos pasiekimus dėl elektros ir dujų jungčių, paramą Rytų partnerystės šalims, Lietuvos iniciatyvas Jungtinėse Tautose, derybas dėl narystės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje ir kitus darbus.

Per 2015-uosius D.Grybauskaitė pateikė 15 įstatymų iniciatyvų, vetavo du Seimo priimtus įstatymų projektus, 33 kartus vyko į užsienį, dalyvavo beveik šimte susitikimų su užsienio šalių ir tarptautinių organizacijų vadovais ir kitais atstovais.